Home WONDERLANDBOOKS 20 σπουδαία κορίτσια + 20 σπουδαία αγόρια εμπνέουν τα παιδιά του αύριο!

20 σπουδαία κορίτσια + 20 σπουδαία αγόρια εμπνέουν τα παιδιά του αύριο!

by Ivi Chrysou Belesi

Θυμάστε εκεί όταν ήμασταν μικροί τι κλασική φράση…όταν μεγαλώσω θα γίνω…και κάπου στη γ’ γυμνασίου που αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε τι θέλουμε πραγματικά να κάνουμε στη ζωή μας ώστε να επιλέξουμε τις σπουδές μας ; Σίγουρα το θυμάστε όπως και εγώ που η αλήθεια είναι ό,τι πολλές φορές προβληματιζόμουνα αν οι επιλογές μου είναι οι σωστές και αυτές που πραγματικά αργότερα σαν ενήλικας θα με γεμίζουν και θα με κάνουν ευτυχισμένη. Τι θα γινόταν όμως αν τότε, τώρα και πάντα τα παιδιά μέσα από το διάβασμα ενός βιβλίου μπορούν να εμπνευστούν από σπουδαίες προσωπικότητες σε διαφορετικές ειδικότητες που ξεχώρισαν και το όνομα τους γράφτηκε στην ιστορία. 

Τα δυο νέα βιβλία των Εκδόσεων Διόπτρα, 20 σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον Κόσμο και 20 σπουδαία αγόρια που άλλαξαν τον Κόσμο, μπορεί η μικρή μου να είναι ακόμα σχετικά μικρή να τα κατανοήσει όμως ένα ξεφύλλισμα αρκεί για να αρχίσει το ταξίδι της έμπνευσης που με το χρόνο θα γίνεται πιο ουσιαστικό. Λάτρεψα την προσέγγιση του βιβλίου, την εξαιρετική παρουσίαση της κάθε προσωπικότητας με τα βιογραφικά στοιχεία, το λόγο που ξεχώρισαν και μια φράση- κλειδί για έμπνευση και σκέψη. Η ποικιλία που συναντάς στην παρουσίαση των προσώπων είναι μεγάλη και πολύ ενδιαφέρουσα, θα βρεις από κορίτσια την Άννα Πάβλοβα-μπαλαρίνα, την Φρίντα Κάλο – ζωγράφο, την Γουίλμα Ρούντολφ- αθλήτρια, την Αμέλια Έρχαρτ – αεροπόρος μέχρι την Κοκό Σανέλ-σχεδιάστρια μόδας, την Μαρί Κιουρί -επιστήμονας, την Τζέιν Όστεν-μυθιστοριογράφις, την Αγκάθα Κρίστι-μυθιστοριογράφος, την Έμελιν Πάνκχερστ-ακτιβίστρια και πολλά άλλα σπουδαία κορίτσια. 

 Αλλά και στο βιβλίο με τα σπουδαία αγόρια η ποικιλία είναι μεγάλη καθώς συναντάς από τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Ναπολέων Βοναπάρτη, τον Τζέσε Όουενς- αθλητής, τον Πελέ-ποδοσφαιριστής, τον Ισαάκ Νεύτων-φυσικός και μαθηματικός, τον Μιχαήλ Άγγελο-γλύπτης, ζωγράφος και αρχιτέκτονας, τον Πάμπλο Πικάσο – ζωγράφος και γλύπτης, τον Ουόλτ Ντίσνεϊ – σχεδιαστή κινούμενων σχεδίων, τον Στιβ Τζομπς-πρωτοπόρος ψηφιακής Τεχνολογίας, τον Μότσαρτ- μουσικοσυνθέτης μέχρι τον Έλβις Πρίσλεϊ-τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός, τον Μπομπ Ντίλαν- στιχουργός-μουσικός-ποιητής, τον Γιούρι Γκαγκάριν- κοσμοναύτης και πολλά άλλα αγόρια που έγραψαν και έμειναν στην ιστορία και κάθε παιδί πρέπει να γνωρίσει και να εμπνευστεί από τα πεπραγμένα τους.

Διαβάζοντάς τα και τα δυο φυσικά και θα παραδεχτώ αφενός ότι υπήρχαν προσωπικότητες που δεν γνώριζαν και πληροφορίες που δεν ήξερα και αφετέρου πως τα δυο αυτά βιβλία δεν απευθύνονται μόνο σε μικρά παιδιά αλλά και σε μεγάλα. Αποτελούν ένα είδος σύγχρονης, θεματικής εγκυκλοπαίδειας και σίγουρα μια πολύ καλή αφορμή για έμπνευση και δημιουργικότητα.

Γιατί όλοι στην εποχή μας έχουμε ανάγκη από πρότυπα αυθεντικά για έμπνευση και ειδικά τα νέα παιδιά, τα παιδιά του αύριο, τα παιδιά της τεχνολογίας που πρέπει να ονειρεύονται και να θέτουν στόχους μικρούς ή μεγάλους και με μεθοδικότητα να τους εκπληρώνουν. Και πώς θα τα καταφέρουν; Ακολουθώντας το μεγάλο μυστικών αυτών των σπουδαίων αγοριών και κοριτσιών ,  μαθαίνοντας να πιστεύουν στον εαυτό τους, ακολουθώντας το πάθος τους, επενδύοντας χρόνο, κόπο και έχοντας επιμονή και υπομονή.Χαρίστε στα παιδιά σας έμπνευση …Καλή Ανάγνωση!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts