Home HOMEFOOD Κέικ με μαρέγκα και κρέμα γιαουρτιού

Κέικ με μαρέγκα και κρέμα γιαουρτιού

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε κέικ με μαρέγκα και κρέμα γιαουρτιού;

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

Για το κέικ με μαρέγκα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 κρόκους, από μεσαία αβγά
40 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
2 βανιλίνες
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
4 ασπράδια, από μεσαία αβγά
1 πρέζα αλάτι

120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για την κρέμα γιαουρτιού
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
30 γρ. μέλι
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση
150 γρ. φράουλες
1 μάνγκο
100 γρ. κεράσια
100 γρ. νεκταρίνια
100 γρ. μέλι

Εκτέλεση της συνταγής:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τους κρόκους, το ελαιόλαδο, τις βανιλίνες, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια, το αλάτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 10 δόσεις για να φτιάξουμε μια μαρέγκα. Προσοχή! Δεν βάζουμε όλη τη ζάχαρη σε μία δόση γιατί δεν θα φουσκώσει το μείγμα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας μέσα στο μπολ με το μείγμα γιαουρτιού, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά χωρίς να χάσουν τον όγκο τους.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι από τη φόρμα.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ μέσα στη φόρμα και μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει το κέικ χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και την ακουμπάμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως το κέικ.

Για την κρέμα γιαουρτιού

Ρίχνουμε σε ένα μεσαίο μπολ το γιαούρτι, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη σύνθεση
Ξεφορμάρουμε το κέικ και απλώνουμε την κρέμα γιαουρτιού σε όλη την επιφάνειά του με ένα κουτάλι.
Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω από την κρέμα γιαουρτιού.
Περιχύνουμε το κέικ με το μέλι και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts