Home WONDERLANDBOOKS 3 φανταστικά ολοκαίνουρια βιβλία που θα λατρέψουν τα παιδιά

3 φανταστικά ολοκαίνουρια βιβλία που θα λατρέψουν τα παιδιά

by Alexandra Papadaki

Αγαπημένες μαμάδες – βιβλιόφιλοι, έχουμε υπέροχα νέα να μοιραστούμε μαζί σας! Ανακαλύψαμε τρεις νέους τίτλους παιδικών βιβλίων, που κυκλοφορούν από τις εξαιρετικές και αγαπημένες εκδόσεις Ίκαρος, και σας τις παρουσιάζουμε πριν καν βγουν στα βιβλιοπωλεία!

Το Έλατο των Χριστουγέννων,
το νέο παραμύθι της Julia Donaldson, σε εικονογράφηση της Victoria Sandøy

Μια γλυκιά ιστορία, από την Julia Donaldson με τις μαγικές εικόνες της Victoria Sandøy, για την ελπίδα, τη σημασία και τον συμβολισμό των γιορτών.

Ακολούθησε την ιστορία ενός μικρού δέντρου με μια ειδική αποστολή. Από τις πρώτες ημέρες του στο χιονισμένο δάσος, μέχρι να διασχίσει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά για να φθάσει στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, δίπλα στη Χριστουγεννιάτικη χορωδία.

Το Έλατο των Χριστουγέννων βασίζεται σε μια πολύ ιδιαίτερη Νορβηγική παράδοση που δημιουργήθηκε το 1947: σύμφωνα με αυτήν, ο δήμαρχος του Όσλο στέλνει κάθε χρόνο στη Βρετανία ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο – ένα δώρο που συμβολίζει την ειρήνη και τη φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς, κι ένα ευχαριστώ για τη βοήθεια της Βρετανίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το δέντρο διασχίζει χιλιάδες χιλιόμετρα για να φτάσει στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, όπου στέκει περήφανα, ολόφωτο, κάθε χρόνο.
Κάθε χρόνο, η Εταιρεία Ποιητών της Μεγάλης Βρετανίας ζητά από έναν ποιητή ή μια ποιήτρια να γράψει ένα ποίημα για να καλωσορίσει το δέντρο. Η Julia Donaldson έγραψε τους στίχους που αργότερα ενέπνευσαν τις εικόνες και έγιναν αυτό το βιβλίο προς τιμή του χριστουγεννιάτικου δέντρου το 2020.

Τα Αμέτρητα, της Μαρίας Αγγελίδου, σε εικονογράφηση του Βασίλη Σελιμά

Πόσα παραμύθια ξεκινάνε άσχημα και τελειώνουν καλά;
Πόσα δεν τελειώνουν καθόλου και μένουν για πάντα μισά;
Πόσα είναι τα πράγματα που μπορούμε να μετρήσουμε;
Και πόσα Αμέτρητα;

Το Κοριτσάκι κι ο Παππούς ζούσαν σε μια χώρα που οι άνθρωποι ήταν ευτυχισμένοι, μ’ όλα τους τα καλά: σπίτια πέτρινα, βρύσες με γάργαρα νερά, ρούχα κεντημένα. Κι όλα τούτα, τα μετρούσαν- για να ξέρουν πόσα είχαν.

«Υπάρχουν πράγματα Αμέτρητα, Παππού;» ρώτησε μια μέρα το Κοριτσάκι και κίνησε να τα βρει. Κι όταν ήρθε η ώρα να παντρευτεί, αναζήτησε ένα βασιλόπουλο που να τα καταφέρνει κι αυτό στο μέτρημα σαν και την ίδια. Για να τη βοηθήσει να μετρήσουν τ’ Αμέτρητα.

Η Μαρία Αγγελίδου έγραψε μια ιστορία σαν παλιό παραμύθι, με στοιχεία που κλείνουν το μάτι στο σήμερα μέσα από τη διαχρονικότητά τους, και ο Βασίλης Σελιμάς την ζωγράφισε με τον καλύτερο τρόπο.

Η λίμνη που εξαφανίζεται, του Paddy Donnelly

Στο νέο βιβλίο με τις εικόνες και τα κείμενα του ταλαντούχου Paddy Donnelly οι μικροί αναγνώστες θα ανακαλύψουν μια τρυφερή και συνάμα αινιγματική ιστορία για τα «μικρά θαύματα» που συναντούμε στη φύση.

Το βιβλίο τιμήθηκε με το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στα Independent Publisher Book Awards 2021.

Η λίμνη Λουγκαρίμα, στην οποία αναφέρεται το νέο βιβλίο του Paddy Donnelly, βρίσκεται στην Βόρεια Ιρλανδία- κοντά στη γενέτειρά του. Για τους επιστήμονες, το φαινόμενο «της λίμνης που εξαφανίζεται» θεωρείται ως ένα από τα πιο αινιγματικά γεωλογικά αξιοθέατα της Βόρειας Ιρλανδίας: η λίμνη μπορεί να είναι άδεια από νερό μια μέρα και να είναι τελείως γεμάτη την επόμενη.

Ο Paddy Donnelly συνδυάζει με υπέροχο τρόπο τη μυθοπλασία με τη μαγεία της φύσης και φτιάχνει μια τρυφερή ιστορία για την αποφασιστικότητα ενός μικρού κοριτσιού, τη σοφία του παππού της και τα θαύματα του φυσικού κόσμου.

Στο τέλος του βιβλίου, οι εκπαιδευτικές πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην έκδοση ενθαρρύνουν τις συζητήσεις με τα παιδιά για τα θαύματα του φυσικού κόσμου, και τα παρακινούν να αναζητήσουν παρόμοια γεωγραφικά φαινόμενα κοντά στον δικό τους τόπο διαμονής.

Περισσότερες πληροφορίες: www.ikarosbooks.gr

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts