Home MUM 3 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

3 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

by Ivi Chrysou Belesi

Είναι η εποχή που σιγά σιγά θες να κατεβάσεις τα χειμωνιάτικα ρούχα καθώς ο καιρός έχει αρχίσει να αλλάζει και να πέφτει η θερμοκρασία και σκέφτεσαι ίσως περισσότερο, ειδικά αν είσαι νέα μαμά, πώς θα οργανώσεις τα ρουχαλάκια του μωρού σου. Στην ίδια φάση είμαστε οπότε μην αγχώνεσαι θα μοιραστώ μαζί σου τα βήματα που εγώ πρόσφατα ακολούθησα και μπόρεσα γρήγορα να τα τακτοποιήσω. 

Αν έχεις μωράκι που έχει ήδη ή θα χρονίσει σύντομα γνωρίζεις καλά ότι ένα μωρό αναπτύσσεται με ταχύς ρυθμούς και μπορεί και κάθε μήνα να χρειάζεται άλλο μέγεθος ρούχων. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να έχεις υπερβολική ποσότητα ίδιων ρούχων για κάθε εποχή. Σκέψου έξυπνα και πρακτικά. Το ξέρω ότι όλα τα βρεφικά ρούχα είναι τόσο όμορφα και τα θες στη ντουλάπα του μωρού σου αλλά συγκρατήσουν και δες τι χρειάζεσαι πραγματικά.

Λοιπόν ας οργανωθούμε  μανούλες…!

  1. Πριν κατεβάσεις τα χειμερινά ρούχα που ήδη έχεις από πέρυσι, συγκέντρωσε σε ένα συρτάρι όλα μαζί τα καλοκαιρινά και σε ένα άλλο τα πιο φθινοπωρινά που μπορεί ήδη να έχεις στα συρτάρια σου όπως κάποιες φόρμες και ζακέτες. Στη συνέχεια συγκέντρωσε και όλα τα παπούτσια καλοκαιρινά, αθλητικά και ότι άλλο έχεις και ξεχώρισε ποια θα φοράει ακόμα το μωρό και ποια είναι ώρα να τα φυλάξεις. Μια εύκολη και πρακτική λύση είναι να επιλέγεις κουτιά, θήκες τακτοποίησης και μάλιστα είναι πολύ χρήσιμο να γράφεις σε ετικέτες τι περιέχει το καθένα. Αλλά σίγουρα σαν μάνα θα έχεις προνοήσει!
  2. Κατέβασε όλα τα χειμωνιάτικα ρούχα, ξεχώρισε αν δεν το έχεις κάνει ήδη όταν τα αποθήκευες τα πιο μικρά. Έλεγξε τα πιο μεγάλα ρούχα, ρούχα που μπορεί να είχε πάρει πιο μεγάλο νούμερο αν κάνουν στο παιδί. Επίσης μπουφάν ή ζακέτες με πιο φαρδιά γραμμή μπορεί να του κάνουν για αυτή την πρώτη πιο μεταβατική περίοδο της αλλαγής του καιρού και έτσι να κερδίσεις χρόνο μέχρι να προμηθευτείς νέα ρούχα για το χειμώνα που έχουμε μπροστά μας. Δες με προσοχή πόσα από αυτά που έχεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μετά οργάνωσε τις αγορές σου.
  3. Αφού διαπιστώσεις πόσα ρούχα θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις έστω και για τις πρώτες πιο ψυχρές μέρες κάνε μια λίστα με όσα θα χρειαστεί να αγοράσεις. Υπολόγισε τις καθημερινές εμφανίσεις του μωρού, κυρίως φόρμες και μακρυμάνικα t-shirts, κάποιο τζιν ή υφασμάτινο παντελόνι, φουτεράκια ή ζακέτες, κάλτσες, πιτζαμάκια και μπουφάν, ένα αμάνικο και ένα μακρυμάνικο. Σχετικά με τα παπούτσια χρήσιμο θα σου φανεί σίγουρα να έχεις ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και ένα μποτάκι. Τα πιο καλά ρούχα για επίσημες περιπτώσεις και γιορτές άσε να τα πάρεις με τον καιρό λίγο πριν τα χρειαστείς για να εμφανιστείς κάπου με το μωρό σου. Προσπάθησε να ενημερώνεσαι για τις προσφορές από μαγαζιά που συνηθίζεις να επιλέγεις για τις αγορές σου. Ότι αγοράσεις μην διστάσεις να το πάρεις και λίγο μεγαλύτερο για να βγάλει το μικρό σου και όλο το χειμώνα με αυτό.

Τέλος μην ξεχάσεις να τακτοποιήσεις και τα κλινοσκεπάσματα και λιλιπούτεια κουβερτάκια που θα χρειαστούν για τις χουχουλιάρικες χειμωνιάτικες στιγμές με το μικρό σου!

Καλή τακτοποίηση και περιμένω και τα δικά σας tips !

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts