Home HOME 4 πράγματα που μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο στο σπίτι.

4 πράγματα που μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο στο σπίτι.

by Ivi Chrysou Belesi

Ξέρω πως πλέον οι ημέρες περνούν χωρίς να τις καταλαβαίνουμε. Μια καθημερινή είναι ίδια πια με το Σαββατοκύριακο. Όμως αν κάτι πρέπει να κάνουμε είναι έστω και στο μυαλό μας τυπικά να κρατήσουμε μια, κάποια κανονικότητα. 

Ακόμα και αυτές τις μέρες μέσα στο σπίτι θεωρώ πως πρέπει να ακολουθούμε ένα πρόγραμμα μικροί και μεγάλοι εννοείται όχι τόσο αυστηρό αλλά πιο ελαστικό αλλά όχι ανύπαρκτο.

Έτσι μπορούμε να διαφοροποιήσουμε και το Σαββατοκύριακό μας μέσα στο σπίτι με κάποιες εναλλακτικές προτάσεις. Ξέρω πως όλοι έχουμε μαγειρέψει  πολύ , παίξει πολλά επιτραπέζια και παζλ, έχουμε δει άπειρα επεισόδια και ταινίες και έχουμε κολλήσει σε μια οθόνη. Όμως υπάρχει ο μήπως λίγο να διαφοροποιήσουμε αυτή τη ρουτίνα  και να νιώσουμε μια σχετική αλλαγή αυτό το Σαββατοκύριακο, μένοντας σπίτι; 

 1.Family Cinema night. Μπορεί μικροί και μεγάλοι σε tablets, υπολογιστές αλλά και τηλεόραση αν έχουμε δει πολλές ώρες σειρές και ταινίες αλλά γιατί να μην οργανώσουμε μια βραδιά σινεμά για όλη την οικογένεια. Διαμορφώστε ανάλογα το χώρο στο σαλόνι, ετοιμάστε τις γνωστές αγαπημένες λιχουδιές του σινεμά και ξεχάστε για λίγο την καλή διατροφή , αν και υπάρχουν και υγιεινά snacks, σβήστε φώτα δημιουργώντας τη συσκότιση μια αίθουσα προβολής, επιλέξτε μαζί με τα παιδιά μια οικογενειακή ταινία και χουχουλιάρικα ακόμα και με μαξιλάρια στο χαλί απολαύστε την προβολή με τα μικρά σας.

2. Family wish list. Έχοντας περάσει ήδη αρκετές εβδομάδες μέσα στο σπίτι σίγουρα έχετε κάνει πολλές δραστηριότητες όλοι μαζί όμως πόσες ακόμα μένουν που δεν έχετε κάνει ή θα θέλατε να κάνετε βγαίνοντας από την καραντίνα; Καταγράψτε μια wish list μαζί με τα παιδιά, συζητήστε και διακοσμήστε τη λίστα με παιδικές ζωγραφιές. Μπορείτε να δημιουργήσετε και μια wish list για την νέα εβδομάδα που ξεκινάει παράλληλα με ένα πρόγραμμα για όλα τα μέλη του σπιτιού.

3. Me and you. Σίγουρα όλοι εμείς οι γονείς με όλο αυτό που συμβαίνει κάπου λίγο έχουμε χαθεί με τους συντρόφους μας, παίρνοντας ακόμα περισσότερες ώρες με τα μικρά μας στο σπίτι. Και όσο και να το απολαμβάνουμε φυσικά χρειαζόμαστε και χρόνο να μιλήσουμε και να χαλαρώσουμε μαζί με τον σύντροφό μας. Βόλτα για φαγητό ή ένα χαλαρό ποτάκι με φίλους μπορεί να μην μπορούμε να πάμε, όμως υπάρχει η λύση. Αφού κοιμίσετε τα παιδιά, που ξέρω ότι κοιμούνται πιο δύσκολα ίσως από ποτέ λόγω της συσσωρευμένης ενέργειας που έχουν, ετοιμάστε κάτι να φάτε μαζί με τον σύντροφό, παρέα ίσως με μουσική και κρασάκι για μια διαφορετική ατμόσφαιρα. Αν θέλετε τώρα μπορείτε να δώσετε ραντεβού και με τους φίλους σας διαδικτυακά και να απολαύσετε μαζί αυτή την ώρα χαλάρωσης.

4. Internet Detox Και ήρθε αυτή η στιγμή που πρέπει να βάλουμε ίσως πιο πολύ από ποτέ κάποια όρια στη χρήση του διαδικτύου, μου σαφώς και είναι η μόνη επαφή με τον έξω κόσμο αλλά δεν πρέπει να γίνει και εντελώς εξάρτηση. Είμαστε σίγουρα έτσι και αλλιώς λόγω και της δουλειάς μας οι περισσότεροι εξαρτημένοι από αυτό, αλλά ειδικά σε περίοδο καραντίνας χρειάζονται όρια. Το Σαββατοκύριακο λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία να σερφάρετε λιγότερο και να καταναλώσετε χρόνο για βομβαρδισμό πληροφοριών για την επικαιρότητα ή όχι που μπορεί να λειτουργούν και τελικά αρνητικά στην ψυχολογία μας. Περιορίστε και τον χρόνο της δουλειάς που έχετε σαν να ήταν ένα κανονικό Σαββατοκύριακο. Αφήστε για λίγες ώρες την οθόνη κλειστή!

Αυτές ήταν οι ιδέες μου για αυτό το Σαββατοκύριακο και όσα θα ακολουθήσουν που θα μένουμε σπίτι. Eλπίζω να σας βοήθησα λίγο με αυτά ή με όσα θα σκεφτείτε εσείς να κάνετε!

Υπομονή , να περνάτε όμορφα και δημιουργικά και θα περάσει!

Σας φιλώ,

Ήβη_businessmum.gr

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts