Home IVI’S VIEW 6 χρόνια μαμά | Χάρη σε σένα, κοριτσάκι μου, που μας έμαθες τι θα πει οικογένεια 

6 χρόνια μαμά | Χάρη σε σένα, κοριτσάκι μου, που μας έμαθες τι θα πει οικογένεια 

by Ivi Chrysou Belesi

Κάθε χρόνο που φτάνουν τα γενέθλια της κόρης μου μεταξύ όλων των σκέψεων και των συζητήσεων που κάνω με τον άντρα μου για το πώς πέρασε άλλος ένας χρόνος και η μικρή μας μεγάλωσε και άλλο, κάθομαι και σκέφτομαι πόσα πράγματα έχουν αλλάξει, αλλάζουν και έχουν ομορφύνει στη ζωή μου από όταν έγινα μαμά.

Έγινα μαμά σε νεαρή ηλικία και δεν το έχω μετανιώσει αλλά θα το ξαναέκανα! Βρήκα έναν άνθρωπο που με γέμισε αγάπη, σιγουριά, φροντίδα και με έκανε να ονειρευτώ και να θέλω να κάνουμε μαζί οικογένεια. Ήξερα από την πρώτη στιγμή πως ήταν ο πατέρας του παιδιού μου και τώρα κάποια χρόνια μετά ξέρω με απόλυτη βεβαιότητα πως δεν θα μπορούσα να γίνω μαμά χωρίς εκείνον και ούτε να ξαναγινόμουν μαμά χωρίς μπαμπά εκείνον. 

Τα τελευταία 6 χρόνια είμαι η Ήβη μαμά, σύζυγος, γυναίκα, φίλη, επαγγελματίας και όλα τα υπόλοιπα. Αυτή η Ήβη μαμά δημιούργησε και διατηρεί μια οικογένεια. Και αυτή η Ήβη μαμά με τη δημιουργία της οικογένειάς της έμαθε και ένιωσε πραγματικά τι θα πει οικογένεια. Με τις δεκάδες απορίες και προκλήσεις που καλείσαι ως γονέας να απαντήσεις και να αντιμετωπίσεις ανακάλυψα αξίες και ιδανικά που τελικά δεν γνώριζα και ας πίστευα το αντίθετο για τον θεσμό της οικογένειας. 

Είμαστε οικογένεια με ζεστασιά, φροντίδα, δύναμη και θάρρος να αντιμετωπίζουμε τα πάντα ακόμα και τα πιο δύσκολα, τα πιο ακραία, τα ασυνήθιστα που εμείς τα κάναμε συνηθισμένα και απλά.

Προσπαθώντας να μεγαλώσω την κόρη μου, να την αναθρέψω με τον καλύτερο τρόπο, να προσαρμοστώ, να συνδυάσω τους διαφορετικούς ρόλους, να συνεργαστώ και να συμπορευτώ με τον σύντροφό μου για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, δημιούργησα τις ιδανικές συνθήκες για να νιώθουμε και να είμαστε οικογένεια.

Μάθαμε να είμαστε οικογένεια με ζεστασιά, φροντίδα, δύναμη και θάρρος να αντιμετωπίζουμε τα πάντα ακόμα και τα πιο δύσκολα, τα πιο ακραία, τα ασυνήθιστα που εμείς τα κάναμε συνηθισμένα και απλά. Διεκδικούμε την οικογενειακή γαλήνη, θωρακίζουμε την ευτυχία μας και πορευόμαστε όλοι μαζί σαν ένα αλλά και αφήνοντας ο ένας στον άλλο χρόνο και χώρο για τα θέλω και τις ανάγκες του.

Και είμαι ευτυχισμένη και χαρούμενη που η ίδια η αφορμή και η έμπνευση για τη δημιουργία της οικογένειας μας, η κόρη μας, μεγαλώνει και νιώθει χαρούμενη και περήφανη για την οικογένεια που δημιουργήσαμε χάρη σε εκείνη. 

Και ναι, δεν είναι δεδομένο πως όλοι μας έχουμε προέλθει από μια οικογένεια που μας έχει εφοδιάσει πραγματικά με αγάπη, φροντίδα, ζεστασιά και ασφάλεια. Δεν είναι δεδομένο πως όλοι έχουμε γνωρίσει την πραγματική αξία της οικογένειας έστω και αν αυτό νομίζαμε…

Όταν θα βρεθείς και θα ανήκεις σε μια αληθινή οικογένεια με ιδανικά και αξίες, με δυνατά θεμέλια και πυρηνικές σχέσεις μεταξύ των μελών της, θα το καταλάβεις. Και αν φτάσεις να δημιουργήσεις μια τέτοια οικογένεια εσύ και να την χαρίσεις στο παιδί σου, η ευτυχία -πίστεψέ με- είναι απερίγραπτη. 

Νιώθω ευγνωμοσύνη για όσες εμπειρίες έχω βιώσει μέσα από τη μητρότητα

Μετά από 6 χρόνια μαμά, έχοντας στο πλευρό μου έναν υπέροχο σύντροφο νιώθω ευγνωμοσύνη για όσες εμπειρίες έχω βιώσει μέσα από την μητρότητα γιατί ακόμα και από τις πιο δύσκολες και ίσως και πιο στενάχωρες στιγμές έχεις κάτι να κερδίσεις και να γίνεις πιο δυνατός για όσα έρχονται! 

Η οικογένεια είναι το κάστρο για όλα τα όνειρα και τα σχέδια που κάνουμε σε αυτή τη ζωή και το μεγαλύτερο εφόδιο που μπορούμε να δώσουμε σε ένα παιδί με σωστές βάσεις!

Εύχομαι κάθε γυναίκα που θέλει να γίνει μανούλα να απολαύσει τη μητρότητα με τα όμορφα και τα δύσκολα και να δημιουργήσει την οικογένεια που ονειρεύεται. Γιατί η οικογένεια είναι το κάστρο για όλα τα όνειρα και τα σχέδια που κάνουμε σε αυτή τη ζωή και το μεγαλύτερο εφόδιο που μπορούμε να δώσουμε σε ένα παιδί με σωστές βάσεις! 

Μικρό μου αστεράκι, πρωτάκι του Δημοτικού σήμερα, όσο και να μεγαλώνεις θα είσαι πάντα το μωράκι εκείνο που συναντήσαμε μαζί με τον μπαμπά στην αίθουσα τοκετού και μας έβγαζε γλώσσα και μας γελούσε! Σε ευχαριστώ που είμαι η μαμά σου! Σας ευχαριστώ, εσένα και τον μπαμπά σου, που με μάθατε και με μαθαίνετε τι θα πει οικογένεια! 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts