Home BEAUTIFUL YOU 9 tips για να ακολουθείς το πλάνο της σωστής διατροφής όταν βγαίνεις το βράδυ

9 tips για να ακολουθείς το πλάνο της σωστής διατροφής όταν βγαίνεις το βράδυ

Το καλοκαίρι έχει ήδη φτάσει, οι θάλασσες έχουν γεμίσει από κόσμο, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει και βγαίνουν, τα εστιατόρια αναδεικνύουν τα πιάτα τους, οι εκδηλώσεις και οι κοινωνικές υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί και ολοένα και περισσότερο άνθρωποι όλων των ηλικιών βγαίνουν για να περάσουν όμορφα και ξέγνοιαστα με αγαπημένα τους πρόσωπα! Πλέον, και ιδίως μετά από αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι περάσαμε, ο τρόπος ζωής άλλαξε και οι περισσότεροι από εμάς επιθυμούμε να κάνουμε ό,τι είχαμε στερηθεί όλο αυτό τον καιρό κάτι που πιο πριν οι συνθήκες δεν μας το επέτρεπαν.

Πλέον, οι εξορμήσεις σε διάφορα εστιατόρια, καφέ και μπαρ ακόμη και σε άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, υποχρεώσεις, όπως γάμοι, βαφτίσια, συναυλίες, έχουν γίνει καθημερινότητα και σε έντονο ρυθμό. Είναι καταστάσεις που είχαν λείψει σε όλους μας και αφότου πέρασε, κατά κάποιο τρόπο, αυτή η πιεστική και δύσκολη περίοδος, ο καθένας με τη σειρά του προσπαθούσε και ακόμη προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή και τις καθημερινές του ημέρες με χαμόγελο και αισιοδοξία!

Οι κοινωνικές εκδηλώσεις και υποχρεώσεις έχουν «ζωντανέψει» ξανά, με τα ζευγάρια να θέλουν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου ή να βαφτίσουν το παιδάκι τους, όσο ακόμη τα μέτρα τούς το επιτρέπουν, με τα εστιατόρια και τις καφετέριες να περιμένουν με αγωνία να γεμίσουν από κόσμο και με τις συναυλίες να κάνουν τα πάντα για να γεμίσουν με μικρούς και μεγάλους.

Από τη μία, σίγουρα είναι μία ωραία εξόρμηση το να βγαίνεις έξω και να πηγαίνεις σε διάφορες εκδηλώσεις ή το να είσαι κάπου καλεσμένος, όμως έχει και τα αρνητικά αλλά και τις δυσκολίες του, ιδίως εάν είσαι από τα άτομα που προσέχουν τη διατροφή τους. Η λύση, όμως, δεν είναι να κλειστείς στο σπίτι, γιατί ναι μεν θα ήταν εφαρμόσιμο αλλά παράλληλα δεν θα ήταν και το σωστό. Ίσα- ίσα είναι πιεστικό, θα έλεγα, και μόνο δυσαρέσκεια θα σου προκαλέσει, γεγονός που δεν θα το θέλαμε, πίστεψέ με! Όμως, με λίγη οργάνωση, σωστό προγραμματισμό και θέληση, μπορείς να συμπεριλάβεις στις εξόδους σου και την υγιεινή διατροφή.

Υγιεινή διατροφή θεωρείται μία διαρκής, συνεχιζόμενη κατάσταση όπου κάποιος την επιλέγει είτε για λόγους υγείας, είτε για συντήρηση του ήδη βάρους του, με το άτομο να κάνει τις σωστές επιλογές και να ακολουθεί κάτι πιο σταθερό και ισορροπημένο συνδυάζοντας πολλές φορές και την άσκηση, για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Όταν το άτομο έχει επιλέξει και έχει αποφασίσει ότι θα ακολουθήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής και το έχει επιλέξει συνειδητά, τότε η κοινωνική εκδήλωση ή υποχρέωση που θα του τύχει, δεν θα τον εμποδίσουν ώστε να πάει άφοβα, περνώντας και πολύ καλά μάλιστα με φίλους και γνωστούς.

Αν, λοιπόν, γνωρίζεις ότι το βράδυ «έχει έξοδο», πολύ καλά θα κάνεις να βγεις, να διασκεδάσεις και να περάσεις τέλεια. Όμως, για να μπορέσεις να συνδυάσεις τη βόλτα σου με την υγιεινή διατροφή και τα γεύματά σου, ώστε να μην βγεις από το πρόγραμμά σου, καλό θα ήταν να προσέξεις τι θα φας όλη την υπόλοιπη μέρα. Φρόντισε, λοιπόν:

1. Να μην επιλέξεις το «α, δεν τρώω τίποτα όλη μέρα για να φάω μια και καλή το βράδυ»! Όχι, είναι λάθος, γιατί το βράδυ θα πεινάς υπερβολικά πολύ.

2. Μπορείς να φας κανονικά το μεσημεριανό σου και να επιλέξεις φαγητά με χαμηλά λιπαρά και θερμίδες που να καταλαμβάνουν όγκο στο στομάχι, όπως σαλάτες και γενικά ένα ελαφρύ γεύμα, ώστε να μπορείς να φας και το βράδυ.

3. Στην πορεία της ημέρας, κατά το απόγευμα, μπορείς να φας ένα γιαούρτι με φρούτα και χαμηλά λιπαρά ή ένα φρούτο εποχής με ξηρούς καρπούς, ώστε να περιορίσεις την πείνα σου και το βράδυ «να μην πέσεις με τα μούτρα».

4. Το βράδυ που θα πας στην όποια υποχρέωση έχεις, είτε είναι γάμος είτε βαφτίσια ή ακόμη και ένα γεύμα με φίλους, καλό θα ήταν να κάνεις έναν συνδυασμό που θα περιέχει περισσότερο πρωτεΐνη (οποιοδήποτε κρέας εσύ επιθυμείς) και λιγότερο υδατάνθρακα (ψητή πατάτα, καστανό ρύζι), πάντα σε συνδυασμό με κάποιο χορταρικό, τύπου σαλάτα.

5. Εάν δεν μπορείς να αντισταθείς στο γλυκό, φάε απλά μικρή ποσότητα.

6. Μην χορτάσεις με τα ορεκτικά που θα έρθουν στο τραπέζι (περιττές θερμίδες), γιατί μετά θα πιεστείς για να φας τα κυρίως πιάτα.

6. Μην υπερβάλλεις με το αλκοόλ.

7. Φάε αργά.

8. Χόρεψε και κινήσου, γιατί δεν έχεις πάει στην κοινωνική εκδήλωση μόνο για το φαγητό ή για να μετράς τις θερμίδες, αλλά για να περάσεις και καλά.

9. Εάν πάλι δεν καταφέρεις να φας μικρή ποσότητα σε φαγητό, δεν έγινε και κάτι, ούτε θα παχύνεις. Απόλαυσέ το! Απλά προσπάθησε τις επόμενες ημέρες να αντισταθμίσεις την ενεργειακή πρόσληψη των θερμίδων.

Σίγουρα θα γνωρίζεις ότι το φαγητό που τρως έξω δεν είναι το ίδιο που μαγειρεύεις εσύ στο σπίτι. Όμως είναι στο χέρι σου να επιλέξεις το τι θα φας, τι ποσότητα θα φας και πού θα σταματήσεις, ώστε να συνδυάσεις διατροφή και διασκέδαση μαζί!  

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts