Home HOMEFOOD #Cooking Class 08_November_21 | Σπανακόρυζο κοκκινιστό

#Cooking Class 08_November_21 | Σπανακόρυζο κοκκινιστό

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. ρύζι γλασέ
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 700-800 γρ. νερό
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • λεμόνι
  • φέτα
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε καλά.
  • Βάζουμε το ρύζι, την ντομάτα κονκασέ, το νερό και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, τον μισό άνηθο, το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
  • Βράζουμε με κλειστό καπάκι σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον υπόλοιπο άνηθο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με λεμόνι, φέτα, ελαιόλαδο, πιπέρι και ρίγανη.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts