Home WONDERLANDGOING OUT Ιδέα για βόλτα με τα παιδιά | Πάμε στο Ιαπωνικό Πάρκο στο Παγκράτι να δούμε ιαπωνικά σφενδάμια, ανθοκερασιές και μπαμπού!

Ιδέα για βόλτα με τα παιδιά | Πάμε στο Ιαπωνικό Πάρκο στο Παγκράτι να δούμε ιαπωνικά σφενδάμια, ανθοκερασιές και μπαμπού!

|

by Businessmum.gr

Αλήθεια, εσείς γνωρίζατε ότι στην Αθήνα έχουμε ένα θεματικό Ιαπωνικό Πάρκο, και μάλιστα στο Παγκράτι; Τι θα λέγατε να κάνουμε μια βόλτα με τα παιδιά σε αυτό τον καταπληκτικό κήπο;

Σας είχαμε ξαναμιλήσει για αυτό το πρωτότυπο πάρκο τον Νοέμβριο- θυμηθείτε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ! Πλέον ολοκληρώθηκε η μετάβαση του πάρκου των Νηρηίδων στο Παγκράτι σε θεματικό Ιαπωνικό Πάρκο, το πρώτο της Αθήνας, με τον εντυπωσιακό εορτασμό του Natsu Matsuri, του παραδοσιακού καλοκαιρινού φεστιβάλ της Ιαπωνίας! 

Το βράδυ της Τρίτης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Ιάπωνας Πρέσβης Nakayama Yasunori παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ Natsu Matsuri, στο Ιαπωνικό Πάρκο όπου παρουσία πλήθους προσκεκλημένων, και υπό τους ήχους της πρώτης μπάντας Ιαπωνικών Κρουστών στην Ελλάδα, της “Atene Daiko – Τα Τύμπανα του Ήλιου” πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή ιαπωνική γιορτή του καλοκαιριού.

3.5000 τ.μ. αναψυχής βασισμένα στο «Biophilic Design»

Το Ιαπωνικό Πάρκο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους αναψυχής στην Αθήνα, έκτασης 3.500 τ.μ. που δημιουργήθηκε βασισμένος στο «Biophilic Design», έναν πρωτοποριακό σχεδιασμό που στηρίζεται στην έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να έρθει σε επαφή με τη φύση μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον. Συνδυάζει συμβολισμούς και στοιχεία από διάφορες εποχές της ιαπωνικής παράδοσης και εναλλαγές στο τοπίο αποτυπώνουν τις αρχές της ιαπωνικής κουλτούρας για ισορροπημένη αντιπροσώπευση των  στοιχείων της γης, του νερού και της φωτιάς.

Η επιλογή των φυτών προέκυψε από το συνδυασμό της ιαπωνικής και της μεσογειακής χλωρίδας. Τα περίφημα ιαπωνικά σφενδάμια, οι ανθοκερασιές και τα μπαμπού συνυπάρχουν στο πάρκο με αγγελικές, μυρτιές και δάφνες.

Ο συνδυασμός των κλαδεμένων θάμνων με τους βράχους και τα βότσαλα διαμόρφωσαν «ήρεμα» μονοπάτια μέσα στον κήπο, ενώ τα κατασκευασμένα από γρανίτη καθιστικά, δημιούργησαν έναν όμορφο χώρο συνάντησης, προσφέροντας στους επισκέπτες του πάρκου τη δυνατότητα της απομόνωσης και της γαλήνης, στην «καρδιά» της πόλης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Το Ιαπωνικό Πάρκο περικλείεται από τις οδούς Μιχαλακοπούλου, Νηρηίδων και Λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου. Διαθέτει πέντε εισόδους και είναι εύκολα προσβάσιμο, καθώς βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Εθνική Πινακοθήκη, το Χίλτον, το Βυζαντινό Μουσείο και άλλα εμβληματικά κτίρια της Αθήνας.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts