Home WONDERLANDBOOKS Τα παιδιά γνωρίζουν και εμπνέονται από τον Πικάσο και τον Ντα Βίντσι διαβάζοντας !

Τα παιδιά γνωρίζουν και εμπνέονται από τον Πικάσο και τον Ντα Βίντσι διαβάζοντας !

by Ivi Chrysou Belesi

Οι εκδόσεις Διόπτρα  δίνουν και αυτή τη φορά στα μικρά παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν προσωπικότητες μου έμειναν στην ιστορία για το έργο και τις ιδέες τους και να εμπνευστούν από τη ζωή και τα επιτεύγματά τους. 

Μικρά παιδιά από 7 ετών διαβάζουν εύκολα και διασκεδαστικά με υπέροχες εικόνες και πληροφορίες προσαρμοσμένες στην παιδική ηλικία για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι και τον Πάμπλο Πικάσο από τη παιδική σειρά των Εκδόσεων Διόπτρα, ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ  με ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΕΙΡΑ η οποία συμπεριλαμβάνει μικρές βιογραφίες για ζωγράφους, μουσικούς αλλά και επιστήμονες.

 

Τα παιδιά διαβάζουν για τη ζωή και το έργο των μεγάλων ζωγράφων με ιστορική αναδρομή από την γέννησή τους μέχρι και τον θάνατό τους με χρονολογικά διαγράμματα και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε σημαντικό στάδιο της ζωής και του έργου τους. Ο ίδιος ο ζωγράφος απευθύνεται στα παιδιά εξιστορώντας τη ζωή και τις φιλοδοξίες του από την παιδική ηλικία μέχρι τα χρόνια της απόλυτης αναγνώρισης. Μιλάει για τα ταλέντα , τα όνειρα και τους στόχους που είχε αλλά και όσα κατάφερε τελικά να πραγματοποιήσει.

Γίνεται φυσικά αναφορά σε διάσημα έργα, από τη Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι μέχρι την Γκερνίκα του Πικάσο και κάθε ζωγράφος αποχαιρετά τα παιδιά στο τέλος της ανάγνωσης με μια σκέψη – συμβουλή του. 

Ο Πάμπλο Πικάσο απευθυνόμενος στα παιδιά στη τελευταία σελίδα του βιβλίου αναφέρει: “Να μη φοβάστε ποτέ τα καινούρια πράγματα. Ένας τρόπος για να είναι η ζωή ενδιαφέρουσα είναι να ανακαλύπτουμε συνεχώς τον εαυτό μας…” Ενώ ο Λεονάρντο ντα Βίντσι παροτρύνει τους μικρούς αναγνώστες να αναζητήσουν τη δική τους “μεγάλη ανακάλυψη” λέγοντάς τους πως “Πάντα θα υπάρχει κάτι καινούριο να μάθετε και να ανακαλύψετε”

Η ανάγνωση καταλήγει άκρως διαδραστική με ένα σύνολο ερωτήσεων στα οποία καλείται να απαντήσει ο μικρός αναγνώστης με σκοπό να συγκρατήσει τις πιο σημαντικές πληροφορίες και γνώσεις από τη βιογραφία κάθε ζωγράφου με σκοπό να εμπνευστεί από εκείνον για τα δικά του όνειρα.

Αναζητήστε τη συγκεκριμένη συλλογή και μαζί με τα παιδιά γνωρίστε καλύτερα και εσείς τη ζωή και το έργο μικρών παιδιών με μεγάλα όνειρα που άφησαν το αποτύπωμά τους στις ιστορικές σελίδες της ανθρωπότητας. 

Μια από τις αγαπημένες μου συλλογές για όλη την οικογένεια που δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη σας.

Καλή ανάγνωση !

Βρείτε όλα τα βιβλία και στο eshop των Εκδόσεων Διόπτρα

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts