Home EDITORIAL ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΘΗΛΑΣΜΟΣ Τhe Real Story | 4+1 γυναίκες εξομολογούνται την προσωπική τους εμπειρία

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΘΗΛΑΣΜΟΣ Τhe Real Story | 4+1 γυναίκες εξομολογούνται την προσωπική τους εμπειρία

by Businessmum.gr

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, 1-7 Νοεμβρίου, αποφασίσαμε στο businessmum.gr να μιλήσουμε για την ιδιαίτερη αυτή περίοδο στη ζωή μιας μαμάς, προσεγγίζοντας το θέμα με ενσυναίσθηση, καρδιά ανοιχτή και ματιά ρεαλιστική.

Μέσα από τις προσωπικές εξομολογήσεις 4+1 μαμάδων που θήλασαν ή ακόμα θηλάζουν, συνειδητοποιούμε ότι όσο διαφορετικά κι αν βιώνει τον θηλασμό κάθε μητέρα, το νήμα που μας συνδέει όλες είναι η μαγική σύνδεση με το μωρό μας, μια σύνδεση που κρατά για πάντα.

Αλεξάνδρα Αυγερινού
Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Εκδόσεις Διόπτρα,
Μαμά 4 παιδιών (δύο ζευγαριών διδύμων)

1. Η πιο λάθος πληροφορία που μου είχαν δώσει για τον θηλασμό είναι…

…ότι είναι κάτι πανεύκολο και απολαυστικό και ότι χάνεις πολλά κιλά θηλάζοντας. Ο θηλασμός παίρνει χρόνο και ειδικά στα δίδυμα είναι απαραίτητη η βοήθεια ειδικού κατά τις πρώτες ημέρες. Κυρίως για να μπορέσει μια νέα μαμά να ανταποκριθεί με όλες της τις δυνάμεις σε έναν τόσο απαιτητικό ρόλο.

2. Εκείνο που μετανιώνω για τον θηλασμό είναι ότι…

Θα ήθελα να είχα καλύτερη ενημέρωση, ιδιαίτερα σχετικά με τον θηλασμό διδύμων. Αλλά γενικά δεν μετανιώνω για τίποτα όσον αφορά τον θηλασμό. Θα ήθελα απλώς να γνώριζα πολύ περισσότερα.

3. Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν…

…έπρεπε να θηλάζω το ένα μου μωράκι και ταυτόχρονα να βγάζω για το δεύτερο με το θήλαστρο γάλα, το οποίο πήγαινα ανά δύο ώρες πίσω στο μαιευτήριο, καθώς το ένα από τα δίδυμά μου ήταν στη ΜΕΝΝ.

4. Τι θα έλεγες σε μια έγκυο φίλη σου που αμφιταλαντεύεται «να θηλάσω ή να μη θηλάσω»;

Να κάνει αυτό που αισθάνεται ότι είναι καλύτερο για εκείνη και το μωράκι της. Θα της έλεγα σίγουρα να το δοκιμάσει. Να προσπαθήσει να θηλάσει όσο μπορεί περισσότερο. Ειδικά στα δίδυμα υπάρχουν μέρες, για να μην πω εβδομάδες τρομερής εξάντλησης.

5. Ποια η συμμετοχή/βοήθεια/συνεισφορά του συντρόφου σου στον θηλασμό;

Αν μπορούσε, θα θήλαζε και ο ίδιος… Ήταν πολύ υποστηρικτικός και παρών σε όλα.

6. Το πιο μαγικό με τον θηλασμό είναι…

…η απίστευτη σύνδεση και η αγάπη που αισθάνεσαι για το πλάσμα που έχεις στην αγκαλιά σου· το φροντίζεις μέσω του θηλασμού. Και η σύνδεση που δημιουργείται εκείνη τη μαγική στιγμή που ξέρεις ότι του δίνεις ζωή μένει για πάντα

7. Το μυστικό/κόλπο/γκάτζετ/tip που ανακάλυψες και έκανε την περίοδο του θηλασμού ευκολότερη;

Είχα δημιουργήσει γραμμή παραγωγής! Θηλασμός, θήλαστρο, αποστείρωση, μπουκάλια στη σειρά και η μαμά μου ή ο σύντροφός μου να με ταΐζουν εναλλάξ, γιατί περνούσα πολλές ώρες στο ίδιο σημείο… Θυμάμαι, μια μέρα, έκανα μαραθώνιο θηλασμό περίπου έξι ώρες!…

8. Θηλάζεις/θήλασες δημόσια, κι αν ναι, πού και ποιες οι αντιδράσεις του κόσμου;

Θήλαζα κάποιες φορές δημόσια καλύπτοντας με ένα πανάκι το μωρό, ώστε να είναι πιο ήρεμο και συγκεντρωμένο. Οι μόνες αντιδράσεις ήταν σχετικά με το πώς κατάφερνα να θηλάσω και τα δύο μωρά ταυτόχρονα. Σε δημόσιο χώρο αναγκαστικά τα θήλαζα εναλλάξ.

9. Τι λες σε μια γυναίκα που επέλεξε να μη θηλάσει το μωρό της;

Ότι έκανε αυτό που έκρινε σωστό και ιδανικό για την ίδια και το μωρό της. Καμία κριτική. Είναι το σώμα της και το μωρό της και επιλέγει η ίδια τι θέλει και τι δεν θέλει να κάνει.

10. Μια στιγμή θηλασμού που δεν θα ξεχάσεις ποτέ είναι όταν…

…κατάφερα να θηλάσω χωρίς τη βοήθεια κάποιου άλλου ατόμου ταυτόχρονα και τα δύο μωρά μου· απλώς απολάμβανα το γεγονός ότι κατάφερα να είμαστε και οι τρεις μαζί. Κάτι άλλο που μου άρεσε πολύ και το θυμάμαι έντονα είναι ότι, όταν ξυπνάει το μωρό μετά από θηλασμό, αλλά και κατά τις ώρες του ύπνου, δεν είναι ποτέ το ίδιο. Παρατηρούσα ότι μέσα στην ημέρα μεγάλωνε μετά από κάθε τάισμα. Τα μαλλάκια, οι βλεφαρίδες… Γενικά με τον θηλασμό σού δίνεται η ευκαιρία για παρατήρηση και φυσικά απίστευτο δέσιμο.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts