Home WONDERLANDBOOKS Αγαπημένα κλασικά παιδικά βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από την βιβλιοθήκη σας! | Εκδόσεις Μίνωας

Αγαπημένα κλασικά παιδικά βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από την βιβλιοθήκη σας! | Εκδόσεις Μίνωας

by Ivi Chrysou Belesi

Τα χρόνια περνούν, οι εποχές αλλάζουν, νέες γενιές παιδιών μεγαλώνουν με διαφορετικά δεδομένα αλλά κάποια πράγματα παραμένουν διαχρονικά και μοναδικά. Μπορεί από τη μια η μεγάλη ποικίλα νέων παιδικών έργων σε video να κατακλύζουν την καθημερινότητα των παιδιών μέσα από ένα tablet αλλά από την άλλη ποιο παιδί δεν θα ήθελε να γνωρίσει τον Πινόκιο με τον γερο-Τζεπέτο, την Σταχτοπούτα με το γοβάκι της, την Ωραία Κοιμωμένη και την Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων ώστε να ταξιδέψει σε έναν παραμυθένιο κόσμο; 

Εκδόσεις Μίνωας φρόντισαν με την σειρά Μεγάλα Κλασικά να μας δώσουν τη δυνατότητα να κρατήσουμε ζωντανά αγαπημένα παιδικά βιβλία, να τα διαβάσουμε ξανά και διαφορετικά ως γονείς στα παιδιά μας. Να δώσουμε την δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν ιστορίες που θα τα ταξιδέψουν σε μαγικούς κόσμους, σε άλλες εποχές με ιδιαίτερους ήρωες που θα τους χαρίσουν μοναδικές εμπειρίες και συναισθήματα κατά την ανάγνωση. 

Σε αυτή τη συλλογή που κυκλοφορεί σε μια εκπληκτική έκδοση με μια πολύχρωμη και πολύ πετυχημένη εικονογράφηση που θα ενθουσιάσει τους μικρούς αναγνώστες κυκλοφορούν αγαπημένοι και γνωστοί τίτλοι όπως: Ο Βασιλιάς των Λιονταριών, Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας, Ντάμπο, Η Λαίδη και ο Αλήτης, Χιονάτη, Η Πεντάμορφη και το Τέρας, Ραπουνζέλ και άλλα αγαπημένα κλασικά. 

Μπορεί να τα ονομάζουμε κλασικά και ίσως αυτό να υποδηλώνει μια παλαιότητα και να αδικεί όμως πιστεύω πως τα βιβλία δεν έχουν ηλικία και ειδικά αυτά της παιδικής ηλικίας. Τα πρώτα βιβλία που θα διαβάσει ένα παιδί στην πιο τρυφερή ηλικία της ζωής τους με αρκετή δόση παραμυθιού και μαγεία είναι σημαντικά για την προσωπικότητα του και τα πρώτα του βιώματα. Μπορεί οι πρωταγωνιστές των παραμυθιών να ζουν σε ειδυλλιακά μέρη και να έχουν μαγικές ικανότητες αλλά αν τους ψάξεις λίγο εκεί έξω, στην αληθινή ζωή είναι σίγουρα κρυμμένη μια μικρογραφία τους. Μάλιστα πολλά χαρακτηριστικά των ηρώων τα συναντάς και στους ανθρώπους έστω και κάπως μεταφορικά. 

Σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει και με μια γενιά από την άλλη που μεγαλώνει με τόσα διαφορετικά δεδομένα είναι χρήσιμο κάποια πράγματα να παραμένουν κλασικά. Ο ρομαντισμός των παιδικών παραμυθιών πάντα θα κρύβει μια γοητεία για τους μικρούς αναγνώστες αλλά και ένα μεγάλο εφόδιο για την προσωπικότητα που θα δημιουργήσουν . Πόσες φορές δεν βρεθήκαμε στην θέση να θέλαμε να ήμασταν Ο Βασιλιάς των Λιονταριών; Πόσες φορές δεν αναζητάμε την αγνότητα του Ντάμπο την καλοσύνη της Χιονάτης ή την συλλογικότητα των 101 σκυλιών της Δαλματίας; 

Μεγάλα Κλασικά από τις Εκδόσεις Μίνωας είναι σίγουρα από τα πρώτα βιβλία που θα ήταν καλό και χρήσιμο να προσθέσετε στην παιδική βιβλιοθήκη σας. Πιο πολύ από ποτέ σε ένα κόσμο όπου όλα καθορίζει η δύναμη  της τεχνολογίας τα παιδιά έχουν την ανάγκη να διατηρούν την μαγεία, την φαντασία και την αγνότητα που τους χαρίζει η παιδική τους ηλικία. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία για τις πιο παραμυθένιες και διασκεδαστικές αναγνώσεις επιλέγοντας τους τίτλους τη σειράς. 

Όλη την σειρά Μεγάλα Κλασικά μπορείτε να την αναζητήσετε στα βιβλιοπωλεία αλλά και στο eshop των Eκδόσεων Μίνωας και να επωφεληθείτε και από πακέτα προσφορών με 3 τίτλους μαζί σε προνομιακή τιμή! Τέλεια ιδέα δώρου αυτό το σετ με 3 τίτλους !

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts