Home WONDERLANDBOOKS Αξίζει να ξεφυλλίσετε την 67η έκδοση του βιβλίου Guinness 2021 από τις Εκδόσεις Μίνωας !

Αξίζει να ξεφυλλίσετε την 67η έκδοση του βιβλίου Guinness 2021 από τις Εκδόσεις Μίνωας !

by Ivi Chrysou Belesi

Η 67η έκδοση του βιβλίου Guinness με τα παγκόσμια ρεκόρ της χρονιάς ήρθε για να προστεθεί στη βιβλιοθήκη μας, με μια εξαιρετική έκδοση από τις Εκδόσεις Μίνωας. Δεν θα σας κρύψω πως είναι η πρώτη φορά που φτάνει στα χέρια μου αυτό το βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ετησίως και νομίζω πως δεν είναι καθόλου τυχαίο που συναντηθήκαμε μια τόσο ιδιαίτερη χρονιά, στην έναρξη μιας δεκαετίας και στην εμφάνιση μιας πανδημίας. Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα ιστορικό βιβλίο που κάθε χρόνο εκπλήσσει με το περιεχόμενο του. Σε αυτή την έκδοση του 2021 μέσα από 12 κεφάλαια με πλούσιο φωτογραφικό και περιγραφικό υλικό , ενημερωνόμαστε και ανακαλύπτουμε τα πιο απίθανα, αναπάντεχα και εμπνευσμένα επιτεύγματα που έγραψαν ιστορία και γράφτηκαν στις σελίδες του βιβλίου Guinness και στην αιωνιότητα. 

Εάν δεν έχει τύχει ποτέ μέχρι σήμερα να ξεφυλλίσετε αυτή την ετήσια έκδοση θα εντυπωσιαστείτε πραγματικά από τις πρώτες σελίδες του και δεν θα μπορείτε να σταματήστε να το ανακαλύπτετε. 

Είναι εντυπωσιακό και εξαιρετικά ενδιαφέρον να ταξιδεύεις μέσα από αυτές τις σελίδες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίζεις σπουδαία κατορθώματα και ικανότητες ανθρώπων που κατέληξαν να αποτελούν ιστορικά ρεκόρ. Να μαθαίνεις για ανακαλύψεις, γεγονότα  και φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στο ηλιακό σύστημα, στον φυσικό κόσμο, στο ζωικό βασίλειο, στον πολιτισμό και την κοινωνίας , στον αθλητισμό και φυσικά στην τεχνολογία. 

32.986 αιτήσεις ενδιαφέροντος για καταγραφή ρεκόρ στην εποχή της Πανδημίας !

Είναι αξιοσημείωτο πως σε εποχή πανδημίας η αγάπη για την κατάρριψη ρεκόρ και την δημιουργία νέων δεν χάθηκε αφού υπήρξαν 32.986 αιτήσεις ενδιαφέροντος για καταγραφή ρεκόρ, δηλαδή για 90 ρεκόρ την ημέρα. Και ίσως και για αυτό η 67η έκδοση ενός ετήσιου βιβλίου όπως το Guinness World Records 2021 έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία να βρεθεί στα χέρια μας για ανάγνωση και να προστεθεί στην βιβλιοθήκη μας. Η επιλογή των φετινών ρεκόρ έγινε εμπνευσμένη από το θέμα “Ανακάλυψε τον κόσμο σου” το οποίο εμφανές και από την πρώτη επαφή με το εξώφυλλο. 

Μέσα στις σελίδες τους εκτός από τις αναφορές σε όλα τα ρεκόρ που προστέθηκαν τη τελευταία χρονιά στο Guinness , συναντάμε αφιέρωμα στο Ηλιακό Σύστημα με την δωρεάν παροχή εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας για κινητό ή tablet καθώς και προτάσεις ρεκόρ που μπορούμε να επιχειρήσουμε και εμείς να δοκιμάσουμε, αναπτύσσοντας τις δεξιότητές μας. 

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό βιβλίο για μικρούς και μεγαλύτερους αναγνώστες που θέλουν να γνωρίσουν φαινόμενα αλλά και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που ξεχώρισαν με την εφευρετικότητα και την προσπάθεια τους, και τελικά  απέκτησαν το δικό τους παγκόσμιο ρεκόρ.  Ρεκόρ διαφορετικά και τόσο φανταστικά και εντυπωσιακά. Από το ρεκόρ της μεγαλύτερης διάρκειας κολύμβησης κάτω από πάγο χωρίς ειδικό εξοπλισμό από γυναίκα στη Νότια Αφρική , το ρεκόρ με τα περισσότερα άτομα που έπλεναν τα δόντια τους στην Ινδία μέχρι το ρεκόρ με το γηραιότερο άτομο που έκανε σκι στους δυο Πόλους και το ρεκόρ με το μεγαλύτερο ταξίδι με ηλεκτρικό σκούτερ στην Κίνα . 

O αγαπημένος MasterChef Άκης Πετρετζίκης στο βιβλίο Guinness World Records 2021!

Και όσο και να φαντάζουν ήρωες, και βέβαιοι κατά μια άποψη είναι, δεν παύουν αν είναι απλοί άνθρωποι σαν και εμάς με ανεπτυγμένες ικανότητες και στόχους, όπως ένας από αυτούς με παγκόσμιο ρεκόρ Guinness είναι και ο πολύ γνωστός μας MasterChef και αγαπημένος τηλεοπτικός μάγειρας και επιχειρηματίας Άκης Πετρετζίκης, ο οποίος μαζί με την ομάδα του ολοκλήρωσε μια εβδομαδιαία περιοδεία στην Ελλάδα παρασκευάζοντας 3.378 cheeseburgers σε μόλις 60 λεπτά στην πόλη της Θεσσαλονίκης και γράφοντας το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ αλλά και βάζοντας και την Ελλάδα σε αυτή την 67η έκδοση του βιβλίου Guinness . 

Το Guinness World Records 2021 που αποτελεί σταθμό ετησίως στο χώρο του βιβλίου, με αυτή την εξαιρετικά διαμορφωμένη έκδοση από τις Εκδόσεις Μίνωας αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα και διαχρονική πρόταση βιβλίου για κάθε αναγνώστη σε διαφορετικές ηλικίες και φάσεις της ζωής του. Χαίρομαι που οι Εκδόσεις Μίνωας μας χαρίζουν αυτή την ευκαιρία έρευνας και ανακάλυψης μέσα από την έκδοση του Guinness World Records 2021 που σε κερδίζει πριν καν το ανοίξει και μόνο από το εξώφυλλο του. 

Δηλώνω λοιπόν εντυπωσιασμένη και πλέον “επίσημη fun” του πιο ευπώλητου ετήσιου βιβλίου που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, ενώνει λαούς, εξερευνά και καταγράφει τα πιο απίθανα ρεκόρ της ζωής! 

Έχουμε μια ολόκληρη χρονιά να ανακαλύψουμε κάθε σελίδα του, να εμπνευστούμε ανανεώνοντας φυσικά το ραντεβού μας για  την επόμενη 68η έκδοση του Guinness World Records. 

Αναζητήστε το από τις Εκδόσεις Μίνωας σε όλα τα βιβλιοπωλεία και τα e-shops !

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts