Home CHILD BACK TO SCHOOL | Ας ξεκινήσει το ταξίδι της γραφής για κάθε παιδί εύκολα και διασκεδαστικά ! 

BACK TO SCHOOL | Ας ξεκινήσει το ταξίδι της γραφής για κάθε παιδί εύκολα και διασκεδαστικά ! 

by Ivi Chrysou Belesi

Μήπως είναι η χρονιά που το παιδάκι σας θα πάει στο Νήπιο ή Α’ Δημοτικού και θα ξεκινήσει συστηματικά την επαφή του με το μολύβι και την γραφή και αναρωτιέστε αν και πόσο θα δυσκολευτεί και για αυτό τον σκοπό αναζητάτε τρόπους για να το βοηθήσετε να μάθει να γράφει εύκολα και χωρίς άγχος; Ελάτε να κάνουμε παρέα γιατί σας καταλαβαίνω απόλυτα και σας έχω την ιδανική πρόταση για αυτό τον σκοπό. 

Αρχικά είναι πολύ χρήσιμο να αποβάλουμε το άγχος τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας και να συνειδητοποιήσουμε όλα τα οφέλη της εκμάθησης της γραφής. Η γραφή συμβάλει στην κοινωνικοποίηση του ατόμου, στην επικοινωνία, στην συγκέντρωση και την απομνημόνευση που είναι όλα αυτά σημαντικά για την μαθητική του πορεία και την ύπαρξη του. Ξεκινάμε λοιπόν για αυτό, συστηματικά να δημιουργούμε το τέλειο έδαφος για να αρχίσει το ταξίδι της γραφής από τα μικρά παιδικά χεράκια με ευκολία και άνεση. Αποδεχόμαστε από την πρώτη στιγμή την επιλογή του παιδιού να γράφει με το δεξί ή το αριστερό χέρι και το υποστηρίζουμε καθώς πλέον φυσικά και δεν υπάρχει “καλό” ή “κακό” χεράκι για την γραφή. Δεξιόχειρες και αριστερόχειρες έχουν πλέον ευτυχώς την ίδια αντιμετώπιση και τις ίδιες δυνατότητες να εξοικειωθούν με την γραφή με κατάλληλα προσαρμοσμένα είδη γραφής από την STABILO ανάλογα με την πλευρά που έχουν επιλέξει  να γράφουν. 

Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό όπως αναφέρουν και οι εκπαιδευτικοί να επιλέγουμε καλής ποιότητας γραφική ύλη με εργονομικές λαβές, κατάλληλη για την ηλικία , το μέγεθος χεριού και το χέρι γραφής του κάθε παιδιού προκειμένου να τα βοηθήσουμε στην εύκολη εκμάθηση της γραφής από την προσχολική ηλικία μέσα από την ζωγραφική και τις πρώτες απόπειρες επαφής με την γραφή με γράμματα και αριθμούς και με σκοπό φυσικά την τελειοποίηση της γραφής αργότερα κατά τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Επειδή όμως οι ανάγκες ποικίλουν από παιδί σε παιδί, από ηλικία σε ηλικία και από τάξη σε τάξη η STABILO έχει φροντίσει να έχουμε προτάσεις για κάθε ανάγκη με προϊόντα γραφής σχεδιασμένα με μοντέρνες γραμμές και κατάλληλες για τα παιδικά χεράκια από την ηλικία μόλις των τεσσάρων χρονών. 

η STABILO με τις ξυλομπογιές Easy colors προσφέρει στο παιδί εργονομική λαβή με τριγωνικό σχήμα για να το βοηθήσει να συνηθίσει να κρατάει σωστά το μολύβι!

Ξεκινώντας με τα είδη γραφής για την ζωγραφική που αποτελεί την πρώτη επαφή του παιδιού με το μολύβι και την γραφή η STABILO με τις ξυλομπογιές Easy colors προσφέρει στο παιδί εργονομική λαβή με τριγωνικό σχήμα για να το βοηθήσει να συνηθίσει να κρατάει σωστά το μολύβι χωρίς πίεση και άγχος. Στη συνέχεια η σειρά Easy Start διαθέτει και STABILO Trio, το εργονομικό τριγωνικό μολύβι γραφίτη με τριγωνικό σχήμα, ανθεκτική μύτη, ιδανικό για κάθε ηλικία. 

Αφού το παιδί με την εξάσκηση, την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και την υποστήριξη των γονιών κατακτήσει την πρώτη επαφή με την καταγραφή είναι πολύ σημαντικό με σωστά υλικά να συνεχίζει να ανθίζει την γραφή του και να την βελτιώνει. Το  Stabilo EasYergo 3.15 είνα το κατάλληλο μηχανικό μολύβι για τη βελτίωση της γραφής, αφού το παιδί την έχει κατακτήσει, χάρη στην εργονομική του σχεδίαση και την αντιολισθητική λαβή από καουτσούκ για παιδιά μέχρι 7 ετών. Για τα μεγαλύτερα παιδιά Δημοτικού η STABILO προτείνει το EASYergo1.4 ένα μηχανικό μολύβι για παιδιά από 8 ετών και άνω που ξέρουν να γράφουν και επιθυμούν να διαμορφώσουν τον δικό τους γραφικό χαρακτήρα. Το σχήμα του και οι ειδικές εργονομικές αυλακώσεις στη λαβή το καθιστούν εύκολο στη χρήση με ανθεκτική μύτη. Για αυτή την ηλικία που έχει πλέον αποκτήσει αρκετή εμπειρία με τη γραφή στη σειρά Εasy Start μπορείτε να βρείτε και το EASYoriginal, το εργονομικό rollerball στυλό. Διαθέτει προκαθορισμένες θέσεις για τα δάχτυλα, δεν μουτζουρώνει και δεν αφήνει στίγματα πάνω στο χαρτί και με αντιολισθητική ζώνη κρατήματος, ώστε το χέρι του παιδιού να μην γλιστρά πάνω στο στυλό. 

Φαίνεται απλό αλλά και τόσο δύσκολο και όμως δεν είναι. Όσο και να ανησυχούμε εμείς οι γονείς, όπως άλλωστε κάνουμε πάντα να ανησυχούμε για όλα, τα παιδιά μας πάντα τα καταφέρνουν αρκεί να υποστηρίξουμε την προσπάθεια τους και να τους προσφέρουμε όλες τις κατάλληλες συνθήκες για αυτή τους την προσπάθεια. Συγκεκριμένα για το ταξίδι της γραφής που ξεκινάει ένα νηπιάκι ή και ένα πρωτάκι είναι εξαιρετικά σημαντικό να του προσφέρουμε ποιοτικά, εργονομικά και κατάλληλα σχεδιασμένα προϊόντα γραφής για  την εκμάθηση του. Η Easy Start της STABILO δημιουργήθηκε για αυτό τον σκοπό, για να μετατρέψει δηλαδή την πρώτη επαφή και εξοικείωση του παιδιού με την γραφή σε ένα διασκεδαστικό και όμορφο ταξίδι με άνεση και ευκολία που όλα θα φαίνονται παιχνιδάκι και ο σκοπός φυσικά θα επιτευχθεί μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων τόσο για δεξιόχειρες όσο και για αριστερόχειρες!  Αφιερώστε λίγο χρόνο να γνωρίσετε την σειρά Easy Start της STABILO και θα νιώσετε σίγουροι πως ότι φαντάζει δύσκολο δεν είναι και ακατόρθωτο.

Τα παιδιά θα μάθουν να γράφουν και να διαχειρίζονται σωστά τα είδη γραφής από την πρώτη στιγμή εύκολα και ανώδυνα! 

Καλή σχολική χρονιά και με Easy Start της STABILO το ταξίδι της γραφής ξεκινάει μαγικά για κάθε παιδί! 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts