Home EDITORIALXMAS Blogmas18| K-mag -Κατερίνα Μαντά |«Τα Χριστούγεννα δεν είναι μία εποχή, είναι ένα συναίσθημα»

Blogmas18| K-mag -Κατερίνα Μαντά |«Τα Χριστούγεννα δεν είναι μία εποχή, είναι ένα συναίσθημα»

by Businessmum.gr

Δεν είναι δική μου αυτή η φράση. Την είχα διαβάσει κάπου πριν από χρόνια και μου έμεινε στο μυαλό γιατί θεωρώ ότι κρύβει μία μεγάλη αλήθεια. Είναι, κατά τη γνώμη μου, το συναίσθημα της ανάγκης να νιώσουμε την αγάπη και να την μοιραστούμε με τους γύρω μας.

Θα ξεχωρίσω τις χριστουγεννιάτικες γιορτές σε δύο περιόδους: των Χριστουγέννων που είναι οικογενειακές μέρες και της αλλαγής του χρόνου, που θυμίζει ξέφρενα πάρτυ και ξενύχτια. Στο σπίτι μας πάντα η μεγάλη μέρα ήταν η Παραμονή Χριστουγέννων γιατί γιορτάζει η αδελφή μου, Ευγενία. Με το που ξυπνούσαμε ανοίγαμε τα δώρα και στη συνέχεια μαγειρεύαμε γιατί το βράδυ είχαμε πάντα κόσμο. Η στιγμή της ανταλλαγής των δώρων είχε πάντα αυτό το αίσθημα της ανυπομονησίας και προσμονής. Πάντα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια που δυστυχώς διαρκούσε λίγο γιατί μας περίμενε η κουζίνα.  Τα καλύτερα Χριστούγεννα ήταν όταν έρχονταν από το Βερολίνο η γιαγιά και ο παππούς. Δεν συνέβαινε πάντα, οπότε ήταν ιδιαίτερο το συναίσθημα… Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια που έχουν φύγει… θυμάμαι την χαρά να τους έχουμε κοντά μας.

Και μετά ήταν η παραμονή πρωτοχρονιάς που πάντα περνούσαμε καλά, ξεκούραστα (δεν είχαμε καλεσμένους) και κάναμε την αλλαγή του χρόνου κάπου έξω… και μετά βγαίναμε μόνοι μας. Το μόνο μας «άγχος» ήταν αν θα προλαβαίναμε το πρωινό στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ στο Hilton… Τι χρόνια κι αυτά!

Και μετά γίναμε μαμάδες… συνεχίζουμε να ανυπομονούμε για το πρωινό της Παραμονής Χριστουγέννων, αλλά για άλλο λόγο. Για να δούμε την χαρά στα πρόσωπα των παιδιών, του Παύλου και των ανηψιών μου, όταν θα ανοίγουν τα δώρα τους. Πέρσι ήταν η τελευταία φορά που τους κάναμε το «κόλπο» με τον Άγιο Βασίλη, δηλαδή τον πατέρα μου να μεταμφιέζεται και να τους φέρνει τα δώρα.  Φέτος, πλέον ξέρουν ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, αλλά μόνο στην καρδιά μας και στην φαντασία μας! Έχουν παραγγείλει τα δώρα τους και να είμαστε καλά να τους τα αγοράσουμε… Νομίζω όμως ότι περνάμε πλέον σε άλλη φάση… μεγαλώνουν και χάνεται η μαγεία της αθωότητας… Θα σας πω μετά τις γιορτές!

Και ψάχνοντας για δώρα, καθώς είμαι σίγουρη ότι τέτοιες μέρες έχετε κάνει κι εσείς τον απολογισμό σας, σας προτείνω το παρακάτω… αλλά σε σχέση με τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν…

“Christmas gift suggestions: To your enemy, forgiveness. To an opponent, tolerance. To a friend, your heart. To a customer, service. To all, charity. To every child, a good example. To yourself, respect.”– Oren Arnold

Καλές γιορτές… γεμίστε με χαμόγελα!

Όσο για το ποιο τραγούδι μου θυμίζει τα παιδικά μου Χριστούγεννα; Αναμφισβήτητα αυτό:

https://www.youtube.com/watch?v=WesKXdaWBq0&index=2&list=RD5Fmf3D9oNn4

Όμως με τον Παύλο καταλήξαμε ότι το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο τραγούδι είναι αυτό: https://www.youtube.com/watchv=5Fmf3D9oNn4&start_radio=1&list=RD5Fmf3D9oNn4&t=38(και προέρχεται από το Love Actually, μία από τις πιο συγκινητικές ταινίες όλων των εποχών)

 

Την αγαπημένη Κατερίνα, την οποία ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή της στο φετινό #BusinessmumBlogmas18,  την διαβάζετε καθημερινά στο blog της και την ακολουθείτε σε Facebook & Instagram.

…μια εβδομάδα μέχρι τα Χριστούγεννα!

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts