Home EDITORIAL Χριστουγεννιάτικα θεάματα για μικρούς και μεγάλους στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Χριστουγεννιάτικα θεάματα για μικρούς και μεγάλους στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

| Μουσικά παραμύθια, βρεφική παράσταση, συναυλίες!

by Alexandra Papadaki

Το εορταστικό πρόγραμμα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι γεμάτο θέατρο και μουσική, και μας δίνει την αφορμή να βάλουμε στην οικογενειακή μας ατζέντα μία (τουλάχιστον) παραμυθένια έξοδο που θα απολαύσουμε μικροί και μεγάλοι, και θα μας βάλει στο κλίμα των γιορτών!

11/12
Classic Christmas
Συναυλία – Κεντρική Σκηνή
Ώρα έναρξης: 12.00 πμ

Η Μικτή και Γυναικεία Χορωδία «Καλλιτεχνήματα» παρουσιάζουν στη φετινή χριστουγεννιάτικη συναυλία τους, δύο έργα του κλασικού χορωδιακού ρεπερτορίου. Στο πρώτο μέρος θα ακουστεί Missa no 17 – J.M. Haydn, μια λειτουργία της κλασικής περιόδου γραμμένη από τον φημισμένο για τις χορωδιακές δημιουργίες του συνθέτη. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί από τη Γυναικεία Χορωδία «Καλλιτεχνήματα» η σύνθεση του 20ού αιώνα A Ceremony of Carol’s – B.Britten, με ανάλογα τεχνότροπα αρμονικά στοιχεία.

12/12
Αφιέρωμα στον Νίνο Ρότα
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Συναυλία – Κεντρική Σκηνή
Ώρα έναρξης: 20:30

Κινηματογραφική μουσική του Νίνο Ρότα, σε μεταγραφή του Αλέκου Κάτσιου. Το δραστήριο Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Metallon» ερμηνεύει αγαπημένες μελωδίες του Νίνο Ρότα από ταινίες που άφησαν εποχή, όπως Ο Νονός, Οι Κλόουν, Οκτώμιση και Λα Στράντα, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα. Συμμετέχει το: Metallon – Σύνολο χάλκινων πνευστών και κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών / Μουσική διεύθυνση: Νικόλαος Χαλιάσας


18-25-26-30/12 –2/1
Ντο-ντο – Ομάδα Βίδα
Βρεφική παράσταση (Από 12 μηνών έως 3 ετών)
Φουαγιέ
Ημέρες και ώρες παραστάσεων : 18/12 στις 11.00 πμ – 25/12 στις 17.30 – 26/12 στις 11.00πμ -30/12 στις 17.30 –2/1 στις 17.30

Ο μικρός ήρωάς μας κοιμάται κάθε βράδυ ήσυχος. Ένα βράδυ όμως δεν βρίσκει τον ΝτοΝτό του. Και τώρα; Πώς θα κοιμηθεί; Το δωμάτιό του γίνεται ένας ολόκληρος κόσμος που τον καλεί για εξερεύνηση. Ήχοι, χρώματα, σχήματα εξάπτουν τη φαντασία και όλες τις αισθήσεις μας. Οι μικροί μας θεατές θα απολαύσουν μια διαδραστική εμπειρία, όλο εκπλήξεις.

Κείμενο – Δραματουργία – Σκηνοθεσία: Ομάδα ΒίΔα /Ερμηνεία: Θανάσης Βοϊδίλος

18 -30/12
Η γυναίκα με τα κόκκινα μαλλιά
Χριστουγεννιάτικά Παραμύθια – επισκέψεις σε ιδρύματα

Η ομάδα «Δρόμο παίρνει, Δρόμο αφήνει» επισκέπτεται ιδρύματα της πόλης και μας ταξιδεύει με Χριστουγεννιάτικα παραμύθια!

Διασκευή – προσαρμογή κειμένων: ομάδα «Δρόμο παίρνει, Δρόμο αφήνει» / Αφήγηση: Άνθη Ευσταθοπούλου – Ταξιάρχης Μπεληγιάννης

18/12
Rosarte
Δυο συναυλίες – Κεντρική Σκηνή
Ώρα έναρξης 11:00 και 13:00

Κάλαντα, ευχές και τραγούδια επιλεγμένα από όλο τον κόσμο, με τη μοναδική παιδική χορωδία Rosarte, σας υπόσχονται να γεμίσουν την καρδιά σας με αγάπη και ευτυχία από την παιδική χορωδία

Μαέστρος: Ρόζυ Μαστροσάββα

20/12
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά και του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά
Κεντρική Σκηνή
Ώρα έναρξης: 20:00

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και τo Πρότυπο Μουσικό Κέντρο, καλωσορίζουν τα Χριστούγεννα την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 με μια μεγάλη εορταστική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στη κεντρική σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Η συναυλία θα ανοίξει με την παιδική χορωδία του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου, υπό την διδασκαλία της Σταυρούλας Καμακάρη και της Μαρίας Σπανού, που θα ερμηνεύσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο.
Θα ακολουθήσουν σπουδαστές τραγουδιού με εμβληματικά αποσπάσματα από το λυρικό ρεπερτόριο και το μιούζικαλ, ενώ το πρώτο μέρος θα κλείσει με την Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά, υπό την διεύθυνση της Σταυρούλας Μέντη, που θα παρουσιάσει διασκευές και συνθέσεις του κλασικού ρεπερτορίου.
Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η Φιλαρμονική Ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ιωάννη – Σέργιου Μαγιάτη θα συμπράξει με τον βαρύτονο Πέτρο Σαλάτα σε χριστουγεννιάτικες κλασσικές και jazz μελωδίες. Καλλιτεχνική επιμέλεια Ιωάννης Σέργιος Μαγιάτης, Βασίλης Μαστοράκης.

Διοργάνωση: Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ), Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Πειραιά

26,27, 29 και 30 Δεκεμβρίου
Μουσικά Παραμύθια με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών
”Ο Πέτρος και ο Λύκος” του Σεργκέι Προκόφιεφ και χριστουγεννιάτικα παραμύθια με κάλαντα σε αφήγηση Δημήτρη Λάλου και Μαριλίτας Λαμπροπούλου.

Το κλασικό έργο Ο Πέτρος και ο Λύκος του Σεργκέι Προκόφιεφ μαζί με μουσικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια και κάλαντα, παρουσιάζονται με τη συνοδεία της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών σε αφήγηση των: Δημήτρη Λάλου και Μαριλίτας Λαμπροπούλου και μουσική διεύθυνση της αρχιμουσικού Ζωής Ζενιώδη, από την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και για 6μόνο παραστάσεις:26,27, 29 και 30 Δεκεμβρίου, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 26 Δεκεμβρίου: 12.00 και 15.00 – 27 Δεκεμβρίου: 17.00 – 29 Δεκεμβρίου: 17.00 – 30 Δεκεμβρίου: 12.00 – 15.00

10/01
Gala Όπερας
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Κεντρική Σκηνή
Ώρα έναρξης 20.30

Στην εκπνοή της εορταστικής περιόδου της Πρωτοχρονιάς, εμείς επιμένουμε να παρατείνουμε λίγο ακόμα τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Και ο καλύτερος τρόπος να το πετύχουμε είναι η επίσκεψη σε μερικές από τις αθάνατες, δημοφιλείς μελωδίες της όπερας και της οπερέτας, όπως τις ερμηνεύουν τρεις ακμαίοι λυρικοί καλλιτέχνες υπό την μπαγκέτα του ανερχόμενου αρχιμουσικού, Ρωμανού Παπάζογλου.
Άριες, ντουέτα και ορχηστρικά αποσπάσματα από όπερες και οπερέτες των ΤΖ. ΡΟΣΙΝΙ, ΓΚ. ΝΤΟΝΙΤΣΕΤΙ, Σ. ΓΚΟΥΝΟ, Π. ΜΑΣΚΑΝΙ, ΤΖ. ΒΕΡΝΤΙ, Ζ. ΜΠΙΖΕ, Φ. ΦΟΝ ΣΟΥΠΕ, Γ. ΣΤΡΑΟΥΣ (ΥΙΟΥ), Φ. ΛΕΧΑΡ

ΣΟΛΙΣΤ Παναγιώτα Πολυζωίδου, υψίφωνος , Αντώνης Κορωναίος, τενόρος
Δημήτρης Πακσόγλου, τενόρος, ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ρωμανός Παπάζογλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts