fbpx
Home HOMEFOOD #Cooking Class 04_November_21 | Εύκολο σουφλέ με τυριά

#Cooking Class 04_November_21 | Εύκολο σουφλέ με τυριά

by Business Mum

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 12 φέτες ψωμί για τοστ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
  • 3 αβγά, μεσαία
  • 500 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. mix τυριών
  • 1 κ.σ. θυμάρι

Για το σερβίρισμα: θυμάρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Βάζουμε 2 φέτες από το ψωμί και σοτάρουμε 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στη άκρη.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το ελαιόλαδο και τις φέτες ψωμιού.
  • Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το μπέικον κομμένο σε κυβάκια.
  • Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γάλα, το μπούκοβο, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα ταψί 25×32 εκ. απλώνουμε τις μισές φέτες από το ψωμί. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού.
  • Απλώνουμε το μισό τυρί, 1 κ.γ. θυμάρι, το μισό μπέικον και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
  • Απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί, το θυμάρι και το μπέικον και περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.
  • Πιέζουμε ελαφρά το μείγμα με τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν με το μείγμα των αβγών όλα τα υλικά. Ιδανικά, αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με θυμάρι.
close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts

Leave a Comment