Home HOMEFOOD #Cooking Class 05_October_21 | Brownies σοκολάτας γάλακτος

#Cooking Class 05_October_21 | Brownies σοκολάτας γάλακτος

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 220 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κ.σ. για το άλειμμα της λαδόκολλας
  • 2 κ.σ. κακάο, + 1 κ.γ. για το πασπάλισμα της λαδόκολλας
  • 340 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 6 αβγά, μέτρια
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. παγωτό βανίλια
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα τον πάτο και τα τοιχώματά ενός ταψιού 20×30 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Αλείφουμε τη λαδόκολλα με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ μαζί με το βούτυρο.
  • Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό στα 800 Watt μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα γάλακτος. Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  • Βγάζουμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Ρίχνουμε στο μπολ τις ζάχαρες, τα αβγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα δεύτερο μπολ το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι με ένα κουτάλι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά μέχρι να σφίξει το brownie στο κέντρο του.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει.
  • Κόβουμε το brownie σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε τα brownies με παγωτό και λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts