Home HOMEFOOD #Cooking Class 09_November_21 | Εύκολη πατσαβουρόπιτα

#Cooking Class 09_November_21 | Εύκολη πατσαβουρόπιτα

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. mix τυριών
  • 2 αβγά
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
  • 150 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Σπάμε τη φέτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το mix τυριών, τα αυγά, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ.
  • Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε στο ταψί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί η βάση του ταψιού.
  • Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα όλη τη γέμιση.
  • Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε πάνω από τη γέμιση.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί όλη η γέμιση.
  • Απλώνουμε όλο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 60 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts