fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #10_december_19 Μελιτζάνες γιαχνί με πατάτες

#Cooking Class #10_december_19 Μελιτζάνες γιαχνί με πατάτες

by Business Mum

#Cooking Class #10_december_19

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 4 μελιτζάνες
  • χυμό, από 1/2 λεμόνι
  • 3 πατάτες, μέτριες
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3 ντομάτες, μέτριες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 300 γρ. νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό
Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι.
  • Τις κόβουμε στη μέση οριζόντια και στη συνέχεια σε φέτες πάχους 3-4 εκ.
  • Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε κρύο νερό, τον χυμό από μισό λεμόνι και προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά (αυτό το κάνουμε για να μη τραβήξουν πολύ λάδι στο μαγείρεμα).
  • Σουρώνουμε καλά τις μελιτζάνες και στύβουμε απαλά με τα χέρια να φύγουν τα πολλά νερά. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια  2-3 εκ.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  • Παίρνουμε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες και τις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μία ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας.
  • Μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά ακόμα, ρίχνουμε το νερό, το ζωμό, τις τομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και υπόλοιπο ελαιόλαδο κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η πατάτα και να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Related Posts

Leave a Comment