fbpx
Home HOMEFOOD #Cooking Class #10_December20 |Ψητό γεμιστό φιλέτο γαλοπούλας

#Cooking Class #10_December20 |Ψητό γεμιστό φιλέτο γαλοπούλας

by Business Mum

#Cooking Class 10_December_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

Για τη γέμιση

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 50 γρ. ψωμί για τοστ, τριμμένο
  • 6-7 φύλλα φασκόμηλου
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. κάστανα, βρασμένα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη γαλοπούλα

  • 1200 γρ. γαλοπούλα, φιλέτο στήθος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. μπέικον
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Για τη γαρνιτούρα

  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. πατάτες baby, βρασμένες
  • 250 γρ. καρότα baby, βρασμένα
  • 250 γρ. καλαμπόκια, baby βρασμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 8-10 φύλλα φασκόμηλου

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • θυμάρι

Εκτέλεση 

Για τη γέμιση

  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
  • Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το μπούκοβο, το ψωμί και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το φασκόμηλο ψιλοκομμένο, τη ζάχαρη, τα κάστανα σπασμένα σε κομμάτια και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη γαλοπούλα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τοποθετούμε 6 κομμάτια από σπάγκο.
  • Απλώνουμε τις μισές φέτες μπέικον, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το μισό βούτυρο και τοποθετούμε πάνω το φιλέτο γαλοπούλας.
  • Κόβουμε το φιλέτο στη μέση εγκάρσια για να δημιουργήσουμε μια θήκη. Βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε το φιλέτο.
  • Τυλίγουμε με το υπόλοιπο μπέικον, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο βούτυρο και δένουμε καλά με τον σπάγκο.
  • Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα.
  • Ψήνουμε 1 ½ ώρα σκεπασμένο. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 10-15 λεπτά.

Για τη γαρνιτούρα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα καλαμπόκια, αλάτι, πιπέρι, το βούτυρο, το φασκόμηλο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts

Leave a Comment