Home HOMEFOOD #Cooking Class 10_November_21 | Χτένια σοτέ με σάλτσα αβοκάντο

#Cooking Class 10_November_21 | Χτένια σοτέ με σάλτσα αβοκάντο

by Businessmum.gr

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 200 γρ. χτένια, καθαρισμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ματσάκι θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για τη σάλτσα

  • 1 αβοκάντο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για το μείγμα μυρωδικών

  • 200 γρ. παξιμάδια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/3 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη

Για το σερβίρισμα: λεμόνι

Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε όλη την υγρασία από τα χτένια με ένα απορροφητικό χαρτί.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει καλά. Προσοχή το τηγάνι πρέπει να είναι αντικολλητικό.
  • Βάζουμε στα χτένια ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι και ψήνουμε 1 λεπτό για να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και βάζουμε το βούτυρο. Ψήνουμε για επιπλέον 1 λεπτό.
    Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Για τη σάλτσα

  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το βάζουμε σε ένα μιξεράκι.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το αβοκάντο.
  • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.

Για το μείγμα μυρωδικών

  • Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τα παξιμάδια, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμμα.
  • Σερβίρουμε τα χτένια με 2 κ.σ. σάλτσα και 2 κ.σ. μείγμα μυρωδικών με φέτες λεμονιού.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts