fbpx
Home HOMEFOOD #Cooking Class 10_October_21 | Τρουφάκια με χουρμάδες

#Cooking Class 10_October_21 | Τρουφάκια με χουρμάδες

by Business Mum

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 120 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 50 γρ. κάσιους, ωμά, ανάλατα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τους χουρμάδες στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς, και να έχουν την υφή πάστας.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κάσιους στο πολυμηχάνημα και χτυπάμε μαζί με τους χουρμάδες μέχρι να διαλυθούν και τα κάσιους.
  • Προσθέτουμε το μέλι, το κακάο και χτυπάμε μέχρι να πάρει το μείγμα την υφή ζύμης. Πλάθουμε με τα χέρια μας τη ζύμη σε 12 μικρά μπαλάκια.
  • Βάζουμε το ινδοκάρυδο σε ένα πλατύ πιάτο και ρολάρουμε τα μπαλάκια ώστε να κολλήσει το ινδοκάρυδο σε αυτά.
  • Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για 1 ώρα και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts

Leave a Comment