fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #11_April21 | Μακαρόνια με κιμά από μαύρα φασόλια

#Cooking Class #11_April21 | Μακαρόνια με κιμά από μαύρα φασόλια

by Business Mum

#Cooking Class 11_April_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 200 γρ. μαύρα φασόλια, βρασμένα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 στικ σέλερι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. σπαγγέτι

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα φασόλια μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. 
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τα φασόλια, το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το φύλλο δάφνης, τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά. 
  • Όταν δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον ένα λεπτό, ώστε να είναι al dente. 
  • Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά, και τα σουρώνουμε.
  • Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

Related Posts

Leave a Comment