fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #11_april_20|Παιδικά Κουλουράκια

#Cooking Class #11_april_20|Παιδικά Κουλουράκια

by Business Mum

#Cooking Class #11_april_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. μαργαρίνη
  • 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 50 γρ. γάλα
  • 2 αβγά, + έξτρα 1 για άλειμμα
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 2 λοβούς βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80 γρ. τρούφα, πολύχρωμη
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ., χωρισμένο στη μέση

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη στο μίξερ. Χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν καλά για δέκα λεπτά περίπου.
  • Ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μισό από το αλεύρι.
  • Όταν ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά, βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι τη ζύμη στην αρχή και μετά με το χέρι.
  • Θέλουμε η ζύμη μας να είναι μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε κουλουράκια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα και με ένα πινέλο αλείφουμε ένα ένα τα κουλουράκια μας με αυγό που το έχουμε ανακατέψει με λίγο νερό.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 200ο C στον αέρα.

Tip

Καλό αφράτεμα στη μαργαρίνη!

Related Posts

Leave a Comment