fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #11_september_20 |Τάρτα σοκολάτας με σύκα

#Cooking Class #11_september_20 |Τάρτα σοκολάτας με σύκα

by Business Mum

#Cooking Class #11_september_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για τη βάση

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. νερό, παγωμένο
  • 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

Για τη γκανάζ

  • 370 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 300 γρ. κουβερτούρα, κομμένη
  • 70 γρ. βούτυρο, ανάλατο

Για τα σύκα

  • 3 σύκα, σε φέτες
  • 100 γρ. μέλι

Εκτέλεση 

Για τη βάση

  • Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμο ταψί 12 x 36 εκ.
  • Φτιάχνουμε τη βάση της τάρτας μας πατώντας ΕΔΩ.

Για τη γκανάς

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, βάζουμε την κρέμα και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις βράσει αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει και μετά ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να αναμειχθούν, προσθέτοντας σιγά σιγά το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε πάνω από τη ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει το μείγμα μας.

Για τα σύκα

  • Κόβουμε 3 σύκα σε φέτες.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μέλι και το ζεσταίνουμε για 30” στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt (αλλιώς σε ένα κατσαρολάκι).
  • Απλώνουμε τις φέτες σύκων στην τάρτα μας και τις αλείφουμε βουτώντας μ’ ένα πινέλο στο μέλι μας.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment