fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #12_may_20 | Κοτόπουλο με κουρκουμά

#Cooking Class #12_may_20 | Κοτόπουλο με κουρκουμά

by Business Mum

#Cooking Class # 12_may_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Mένουμε σπίτι και το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 κοτόπουλο, περίπου 1,5 κιλό
  • 300 γρ. γάλα καρύδας
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
  • ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 πιπεριά πράσινη

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε 10 τεμάχια.
  • Σε ένα μπόλ βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, το γάλα καρύδας, το μπούκοβο, τον κουρκουμά, τις σκελίδες σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-6 ώρες.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις απλώνουμε στον πάτο από ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Βγάζουμε το μπόλ από το ψυγείο, και τοποθετούμε πάνω από τις πιπεριές τα κομμάτια κοτόπουλου και περιχύνουμε με το ζουμί από τη μαρινάδα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 50-60 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο.

Tip

Μπορείτε να σερβίρετε το κοτόπουλο μαζί με ρύζι μπασμάτι.

Related Posts

Leave a Comment