fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #12_November20 | Galette με μήλα

#Cooking Class #12_November20 | Galette με μήλα

by Business Mum

#Cooking Class #12_November_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

Για τη ζύμη

  • 190 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
  • 30 γρ. νερό

Για τη γέμιση

  • 2 μήλα κόκκινα
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. αλεύρι μαλακό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

Για τη ζύμη

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και το βούτυρο, μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο και να αποκτήσει το μείγμα την υφή βρεγμένης άμμου. 
  • Προσθέτουμε το νερό και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο, λείο και κολλώδες ζυμάρι. 
  • Τυλίγουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
  • Αλευρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη σε κύκλο διαμέτρου 26 εκ.

Για τη γέμιση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα τους και αφαιρούμε τα κουκούτσια με τον αποπυρηνωτή. Κόβουμε στη μέση τα μήλα και στη συνέχεια σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
  • Βάζουμε τις φέτες των μήλων σε ένα μπολ μαζί με την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, τον χυμό λεμονιού, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 
  • Απλώνουμε τα μήλα σε σχήμα σπείρας πάνω στο ζυμάρι αφήνοντας 2 εκ. κενό από την άκρη.
  • Τυλίγουμε προς το κέντρο το ζυμάρι που εξέχει ώστε να καλύψει μια μικρή επιφάνεια από τα μήλα.
  • Μεταφέρουμε τη galette σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε τη galette με dulce de leche και 1 μπάλα παγωτό βανίλια, γαρνίροντας με λίγα φύλλα δυόσμου.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

Related Posts

Leave a Comment