fbpx
Home FAMILY & HOME Cooking Class #12_november_19| Γιουβέτσι στη χύτρα ταχύτητας

Cooking Class #12_november_19| Γιουβέτσι στη χύτρα ταχύτητας

by Business Mum

#Cooking Class #12_november_19

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα κα χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά , αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας!

Σήμερα Τρίτη μαγειρεύουμε γουβέτσι στη χύτρα ταχύτητας. Αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή:

  • 2 κιλά μοσχάρι, ποντίκι
  • 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. κόκκινο κρασί
  • 1 κύβο βοδινού
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 500 γρ. κριθαράκι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 50 γρ. φέτα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε τη χύτρα σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το μοσχάρι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τα κομμάτια από το μοσχάρι στη χύτρα και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στη χύτρα.
  • Προσθέτουμε την κανέλα, τη δάφνη, τον πελτέ και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον κύβο, το μπούκοβο, τη ζάχαρη, τη ντομάτα κονκασέ, το θυμάρι, το νερό, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι, γυρνάμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε για 40-45 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμο γυρίζουμε τη βαλβίδα ώστε να φύγει ο ατμός και να αποσυμπιεστεί η χύτρα. Εναλλακτικά σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 5-10 λεπτά ώστε να αποσυμπιεστεί η χύτρα από μόνη της.
  • Αφαιρούμε το μοσχαράκι από τη χύτρα με μία τρυπητή κουτάλα. Το βάζουμε σε ένα πιάτο, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Αφήνουμε τη χύτρα με τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κριθαράκι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο και βράζουμε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
  • Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο, τριμμένη φέτα, ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη.

Related Posts

Leave a Comment