Home FAMILY & HOME #Cooking Class #12_september_20 |Burrito

#Cooking Class #12_september_20 |Burrito

by Ivi Belesi

#Cooking Class #12_september_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 ντομάτα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 150 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. κόκκινα φασόλια
  • 2 κ.σ. καλαμπόκι
  • 100 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • 2 τορτίγιες, 25 εκ.
  • φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά εκτός από τις τορτίγιες.
  • Απλώνουμε τις τορτίγιες στον πάγκο εργασίας. 
  • Μοιράζουμε το μείγμα του μπολ στο κέντρο κάθε τορτίγιας αφήνοντας κενό 2 εκ. περιμετρικά και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί βάζοντας την ένωση προς τα κάτω. 
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά να σφίξουν λίγο οι τορτίγιες.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  • Κόβουμε τις τορτίγιες στη μέση και σερβίρουμε με φέτες λάιμ.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment