fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #13_november_19 |Kροκέτες Ψαριού

#Cooking Class #13_november_19 |Kροκέτες Ψαριού

by Business Mum

#Cooking Class #13_november_19

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα κα χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά , αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε μια ισορροποιημένη διατροφή χρειάζεται και το ψάρι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Για αυτό και σήμερα Τετάρτη ετοιμάζουμε κροκέτες ψαριού που μπορεί να προσεγγίσουν περισσότερο και το ενδιαφέρον και των παιδιών.

Για τη συνταγή μας θα χρειαστούμε:

Για τις κροκέτες

  • 300 γρ. ψάρι, της αρεσκείας σας χωρίς κόκαλο και πέτσα, ψημένο ή τηγανητό
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • χυμό, από 1 λάιμ
  • ξύσμα, από 1 λάιμ
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για πανάρισμα

  • 300 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 αβγά
  • σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • μαγιονέζα , για το σερβίρισμα

 Εκτέλεση

Μια πολύ ωραία συνταγή για να χρησιμοποιήσουμε τα ψάρια που μας έχουν μείνει, είτε είναι ψητά στον φούρνο είτε στο τηγάνι.

  • Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια μας από δέρμα και κόκκαλα.
  • Έπειτα βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τις κροκέτες.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Με ελαφρά βρεγμένα χέρια πλάθουμε κροκέτες από το μείγμα σε σχήμα της αρεσκείας μας και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Αν θέλουμε μετά, αφού παγώσουν καλά, μπορούμε να τις βάλουμε σε ένα μπολ ή σε ένα σακουλάκι και να τις διατηρήσουμε για 1-2 μήνες στην κατάψυξη ώστε να τις ετοιμάσουμε όταν τις χρειαστούμε.
  • Βγάζουμε τις κροκέτες από την κατάψυξη και τις πανάρουμε περνώντας τες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και έπειτα από τη φρυγανιά.
  • Τις τηγανίζουμε σε ένα πλατύ ρηχό τηγάνι που έχουμε βάλει 2 εκ. σε ύψος σπορέλαιο και το έχουμε φέρει στους 180° C, τις στραγγίζουμε σε αρκετό χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν τα πολλά λάδια και σερβίρουμε με μαγιονέζα.

Tip

Ωραία ψάρια για τη συνταγή ειναι ο σολομός και το λαβράκι!

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment