fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #13_April21 | Κριθαρότο με μανιτάρια

#Cooking Class #13_April21 | Κριθαρότο με μανιτάρια

by Business Mum

#Cooking Class 13_April_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. μανιτάρια σιτάκε
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • 120 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 40 γρ. μαϊντανό
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, 1 κ.σ. βούτυρο, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 5 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό. 
  • Βάζουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και το αφήνουμε να εξατμιστεί. 
  • Προσθέτουμε σε δόσεις τον ζωμό, ρίχνοντας την επόμενη δόση ζωμού όταν το κριθαράκι έχει απορροφήσει την προηγούμενη. 
  • Εναλλακτικά, προσθέτουμε όλο τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και αφήνουμε το κριθαρότο να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
  • Αφαιρούμε το κριθαρότο από τη φωτιά, προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βούτυρο, τον μαϊντανό και τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε με την κουτάλα.
  • Αφήνουμε το κριθαρότο στην άκρη να κρυώσει για 3-4 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

Related Posts

Leave a Comment