Home HOMEFOOD #Cooking Class #13_June21 | Καζάν ντιπί

#Cooking Class #13_June21 | Καζάν ντιπί

by Businessmum.gr

#Cooking Class 13_June_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 1500 γρ. γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 170 γρ. κορν φλάουρ
  • 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 γρ. μαστίχα
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνος τους 160ο C στον αέρα.
  • Σε ένα γουδί βάζουμε 1 κ.σ. από τη ζάχαρη, τη μαστίχα και χτυπάμε μέχρι να σπάσει η μαστίχα. Αφήνουμε στη άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, αλάτι και μεταφέρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει το μείγμα μια βράση και δέσει.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα τηγάνι 28 εκ. με μεταλλικά χερούλια, βάζουμε το βούτυρο και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.
  • Απλώνουμε την άχνη και το 1/3 από την κρέμα.
  • Μεταφέρουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε 4-5 λεπτά μέχρι να καεί η κρέμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει το μείγμα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσει για να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts