fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #13_March21 | Οσπριάδα

#Cooking Class #13_March21 | Οσπριάδα

by Business Mum

#Cooking Class 13_March_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 200 γρ. οσπριάδα
  • 1 ντομάτα
  • 1 αγγούρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • 2 παξιμάδια

Εκτέλεση

  • Βράζουμε την οσπριάδα σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
  • Βάζουμε τη βρασμένη οσπριάδα σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο μπολ. 
  • Καθαρίζουμε το αγγούρι από τη φλούδα και τα σπόρια του. Το κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις προσθέτουμε στο μπολ.
  • Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες και τις ρίχνουμε στο μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τη μουστάρδα μαζί με το μέλι και τον χυμό λεμονιού.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.
  • Αδειάζουμε τη σάλτσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με τα παξιμάδια.

 

 

Related Posts

Leave a Comment