fbpx
Home FAMILY & HOMEFOOD #Cooking Class #13_November20 | Πράσινη σαλάτα με αποξηραμένα σύκα και blue cheese

#Cooking Class #13_November20 | Πράσινη σαλάτα με αποξηραμένα σύκα και blue cheese

by Business Mum

#Cooking Class #13_November_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

Για τη σαλάτα

  • 1 μήλο πράσινο
  • 1 αχλάδι
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο
  • 100 γρ. σύκα, αποξηραμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κριθαροκουλούρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. πράσινη σαλάτα, ανάμεικτη
  • 250 γρ. blue cheese

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. κύμινο, σε σπόρους
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σπόρους
  • 50 γρ. καρύδια
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο

Εκτέλεση 

Για τη σαλάτα

  • Κόβουμε το πράσινο μήλο και το αχλάδι σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε την κρέμα βαλσάμικου και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τα σύκα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον ντάκο σπασμένο σε κομμάτια, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε την πράσινη σαλάτα, το blue cheese σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά.

Για το σερβίρισμα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Βάζουμε τους σπόρους του κύμινου και του κόλιανδρου, τα καρύδια και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικου και αφήνουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν τα καρύδια.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Βάζουμε τα καραμελωμένα καρύδια πάνω στη σαλάτα, αρωματικά και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

Related Posts

Leave a Comment