Home FAMILY & HOME #Cooking Class #13_October_20 | Σάντουιτς με πανσέτα

#Cooking Class #13_October_20 | Σάντουιτς με πανσέτα

by Business Mum

#Cooking Class #13_October_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για την πανσέτα

  • 1 1/2 κιλό πανσέτα, χωρίς κόκαλο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 3 κ.σ. μείγμα 5 spices
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 50 γρ. σάλτσα σόγιας
  • αλάτι

Για το γλάσο

  • 50 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 3-4 κ.σ. μέλι
  • 50 γρ. κρέμα βαλσάμικο

Για τη σύνθεση

  • 500 γρ. ψωμί, με προζύμι, σε φέτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 150 γρ. σαλάτα coleslaw

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

Για την πανσέτα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε την πανσέτα σε ένα ταψί και προσθέτουμε τα σκόρδα τριμμένα, το μείγμα μπαχαρικών, το μπούκοβο, τη σάλτσα σόγιας, αλάτι και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της πανσέτας.
  • Ιδανικά μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη, για 3 ώρες.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 2 ½ ώρες.

Για το γλάσο

  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε μέσα τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά για να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα ώστε να μείνει πάνω στην πανσέτα.
  • Αφαιρούμε την πανσέτα από τον φούρνο και απλώνουμε το γλάσο σε όλη την επιφάνειά της με ένα πινέλο.
  • Ψήνουμε επιπλέον για 20-30 λεπτά.

Για τη σύνθεση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας.
  • Απλώνουμε τη μουστάρδα στις δύο φέτες και μοιράζουμε την coleslaw.
  • Κόβουμε την πανσέτα σε πολύ λεπτές φέτες και μοιράζουμε στις δύο φέτες ψωμιού.
  • Καλύπτουμε με τις φέτες ψωμιού και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Related Posts

Leave a Comment