fbpx
Home HOMEFOOD #Cooking Class 13_October_21 | Γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου

#Cooking Class 13_October_21 | Γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου

by Business Mum

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τα γιουβαρλάκια

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • 1 κύβο κότας
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 φύλλο δάφνης

Για το αβγολέμονο

  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 2 κρόκους
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. άνηθο

Για το σερβίρισμα

  • άνηθο
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι

Εκτέλεση

Για τα γιουβαρλάκια

  • Τρίβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Εναλλακτικά βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μπολ με νερό ή πιέζουμε καλά με τα χέρια μας για να φύγει η περιττή υγρασία.
  • Βάζουμε στο μπολ τον κιμά, τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένους, το κύμινο, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Πλάθουμε σε 25-30 γιουβαρλάκια και καλύπτουμε τη βάση μιας κατσαρόλας.
  • Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο, τις φλούδες λεμονιού, το φύλλο δάφνης και μεταφέρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.

Για το αβγολέμονο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τους κρόκους, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  • Βάζουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε μέσα στο μπολ πολύ αργά τον ζωμό από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα. Προσοχή, ρίχνουμε πολύ αργά τον ζωμό.
  • Μεταφέρουμε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε στη φωτιά.
  • Ανακινούμε απαλά την κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση το μείγμα αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο και σερβίρουμε με άνηθο, πιπέρι, ελαιόλαδο και φέτες λεμονιού.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts

Leave a Comment