fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #14_February21 | Πανακότα με κατίκι

#Cooking Class #14_February21 | Πανακότα με κατίκι

by Business Mum

#Cooking Class 14_February_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200 γρ. γάλα
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 220 γρ. κατίκι
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • θυμάρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 3-4 λεπτά. 
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα πάρει μία βράση, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα έχουμε στύψει με τα χέρια μας, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός ώστε να διαλυθούν. 
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 5 λεπτά. 
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το κατίκι, προσθέτουμε λίγο από το μείγμα της κρέμας και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα του μπλέντερ στο κατσαρολάκι με μείγμα της κρέμας, προσθέτουμε το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε καλά. 
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
  • Σερβίρουμε με μέλι και θυμάρι.

 

Related Posts

Leave a Comment