Home FAMILY & HOME #Cooking Class #14_july_20 | Muffins με κιμά

#Cooking Class #14_july_20 | Muffins με κιμά

by Ivi Belesi

#Cooking Class # 14_july_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 ντομάτα
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα για muffins 6 θέσεων και την αφήνουμε στην άκρη. 
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και την πάπρικα.
  • Μοιράζουμε τον κιμά στις θήκες για muffins, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματά τους.
  • Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια 1 εκ.
  • Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθούν εντελώς. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες με τον κιμά. 
  • Πασπαλίζουμε με τα κυβάκια ντομάτας και το τριμμένο τσένταρ.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και τα αβγά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν ελαφρά τα muffins.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Related Posts

Leave a Comment