Home FAMILY & HOME #Cooking Class #14_October_20 | Αβοκάντο γεμιστό με γαλοπούλα και αβγά

#Cooking Class #14_October_20 | Αβοκάντο γεμιστό με γαλοπούλα και αβγά

by Business Mum

#Cooking Class #14_October_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 4 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 φέτες γαλοπούλα, καπνιστή
  • 3 κ.σ. μυζήθρα
  • 2 αβοκάντο
  • κόλιανδρο
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο

Για το σερβίρισμα

  • πράσινη σαλάτα
  • κόλιανδρο
  • φέτες λάιμ

Εκτέλεση 

  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε, αβγά, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στο τηγάνι. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε φέτες και την προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Αφαιρούμε την ομελέτα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μυζήθρα σε κομμάτια. Γυρίζουμε τη μία άκρη και τυλίγουμε μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ρολό. Μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και με ένα μαχαίρι χαράζουμε προσεκτικά τη σάρκα. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα από τα αβοκάντο σε ένα μπολ και προσθέτουμε κόλιανδρο ψιλοκομμένο, ξύσμα και χυμό λάιμ, κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, ελαιόλαδο και μπούκοβο.
  • Απλώνουμε την ανάμεικτη σαλάτα σε ένα ξύλο κοπής και μεταφέρουμε τις άδειες φλούδες των αβοκάντο πάνω στην σαλάτα.
  • Τις γεμίζουμε με το μείγμα από το μπολ, κόβουμε την ομελέτα σε φέτες και βάζουμε μία φέτα πάνω σε κάθε αβοκάντο.
  • Με ένα μαχαίρι κοβουμε το λάιμ σε φέτες.
  • Σερβίρουμε με κόλιανδρο και τις φέτες από το λάιμ.

Related Posts

Leave a Comment