fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #15_February21 | Σολομός με αβοκάντο και γκρέιπφρουτ

#Cooking Class #15_February21 | Σολομός με αβοκάντο και γκρέιπφρουτ

by Business Mum

#Cooking Class 15_February_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για το ντρέσινγκ

  • 2 γκρέιπφρουτ, κόκκινα
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αβοκάντο, ώριμα

Για τον σολομό

  • 800 γρ. σολομό, (4 φιλέτα με δέρμα)
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου
  • πιπέρι
  • 2 αβοκάντο, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

Για το ντρέσινγκ

  • Στύβουμε το ένα γκρέιπφρουτ και βάζουμε τον χυμό του σε ένα μπολ
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Καθαρίζουμε το δεύτερο γκρέιπφρουτ από τη φλούδα του και παίρνουμε τα φιλέτα του.
  • Προσθέτουμε τα φιλέτα του γκρέιπφρουτ στο μπολ με τον χυμό και αφήνουμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε φέτες. 
  • Μεταφέρουμε τις φέτες του αβοκάντο στο μπολ με το ντρέσινγκ και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.

Για τον σολομό

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
  • Αλείφουμε τα φιλέτα του σολομού με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σοτάρουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά βάζοντας πρώτα την πλευρά με το δέρμα.
  • Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι.

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε τα φιλέτα του σολομού με το ντρέσινγκ.
  • Πασπαλίζουμε με τα φύλλα κόλιανδρου, πιπέρι, και σερβίρουμε με μισό αβοκάντο κομμένο σε φέτες.

 

Related Posts

Leave a Comment