fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #15_January21 |Σαλάτα με φαγόπυρο και παντζάρια

#Cooking Class #15_January21 |Σαλάτα με φαγόπυρο και παντζάρια

by Business Mum

#Cooking Class 15_January_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

  • 3 παντζάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
  • 50 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φαγόπυρο, ψημένο
  • 450 γρ. νερό
  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 30 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε φέτες κυδωνάτες.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα παντζάρια, το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο, το βαλσάμικο, το σκόρδο και τα 30 γρ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους.
  • Απλώνουμε πάνω σε ένα βαθύ ταψί 20×30 εκ. ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  • Αδειάζουμε τα παντζάρια στο αλουμινόχαρτο και το τυλίγουμε σε πουγκί. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο να κρυώσουν τα παντζάρια.
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τον φαγόπυρο με το νερό και το αλάτι. Καπακώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι ο φαγόπυρος να πιεί το νερό του και να μαλακώσει.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Αφού κρυώσει προσθέτουμε στο μπολ το σπανάκι.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα παντζάρια, τα υγρά που έχουμε στο αλουμινόχαρτο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα φουντούκια ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Related Posts

Leave a Comment