Home FAMILY & HOMEFOOD #Cooking Class #15_january_20|Αντιοξειδωτική σαλάτα

#Cooking Class #15_january_20|Αντιοξειδωτική σαλάτα

by Business Mum
0 comment

#Cooking Class #15_january_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Μετά τις γιορτές όλοι βιώνουμε μια περίοδο αποτοξείνωσης ! Σήμερα λοιπόν ετοιμάζουμε την απόλυτη αντιοξειδωτική σαλάτα!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για τη σαλάτα

  • 300 γρ. μπρόκολο, μπουκετάκια
  • 100 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 200 γρ. λάχανο, κόκκινο
  • 2 καρότα
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 250 γρ. σπανάκι, baby
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 1 κ.σ. ηλιόσπορο

Για το dressing

  • 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό, από 1 λεμόνι
  • 60 γρ. μουστάρδα, wholegrain
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα

  • Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε τα μπουκετάκια μπρόκολου και τα λαχανάκια βρυξελλών σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και κρυώνουμε σε κρύο τρεχούμενο νερό. Στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε το λάχανο, τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη και κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια 1εκ. Τα βάζουμε και αυτά στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι στο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά με τα χέρια μας τα λαχανικά.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τον ηλιόσπορο για 1-2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ.

Για το dressing

  • Τρίβουμε το τζίντζερ σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε τη σαλάτα με το dressing.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment