Home FAMILY & HOME #Cooking Class #15_september_20 | Τυρόπιτα σφολιάτα

#Cooking Class #15_september_20 | Τυρόπιτα σφολιάτα

by Business Mum

#Cooking Class #15_september_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 2 φύλλα σφολιάτας, 700γρ
  • 500 γρ. φέτα
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • πιπέρι
  • 3 αβγά, μέτρια + 1 έξτρα για το άλειμμα
  • 50 γρ. γάλα
  • ρίγανη, φρέσκια, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Σπάμε με τα χέρια μας σε ένα μπολ τη φέτα.
  • Προσθέτουμε το κασέρι, τη γραβιέρα, μπόλικο πιπέρι, τα αυγά και το γάλα. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 30×40 εκ.
  • Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας πάνω στη λαδόκολλα.
  • Περιχύνουμε το μείγμα της γέμισης αφήνοντας 2 εκ. κενό στις άκρες τις σφολιάτας. Αλείφουμε με το έξτρα αυγό τις άκρες τις σφολιάτας.
  • Καπακώνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους.
  • Αλείφουμε το αυγό πάνω στη δεύτερη σφολιάτα.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η σφολιάτα.
  • Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment