fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #16_november_19 | Σουβλάκια κοτόπουλου με σάλτσα τεριγιάκι

#Cooking Class #16_november_19 | Σουβλάκια κοτόπουλου με σάλτσα τεριγιάκι

by Ivi Chrysou Belesi

#Cooking Class #16_november_19

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα κα χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά , αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας!

Αν το Σάββατο σας βρίσκει σπίτι αλλά θέλετε κάτι διαφορετικό, προμηθευτείτε σουβλάκια κοτόπουλο και φτιάξτε τα με σάλτσα τεριγιάκι.

Τα υλικλα που θα χρειαστούμε:

  • 650 γρ. κοτόπουλο, μπούτι, χωρίς κόκκαλα
  • 6 κλ. δεντρολίβανο
  • 300 ml σάλτσα τεριγιάκι
  • χυμό, από 1 λάιμ
  • ξύσμα, από 1 λάιμ

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα μπουτάκια σε 3-4 κομμάτια το κάθε ένα.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τεριγιάκι.
  • Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τα κλωναράκια του δεντρολίβανου και αφήνουμε μόνο μια φουντίτσα με φυλλαράκια στην άκρη. Με ένα ψαλίδι κάνουμε μυτερή την κάτω άκρη τους.
  • Αλείφουμε τα κομμάτια του κρέατος με τη σάλτσα τεριγιάκι και τα περνάμε προσεκτικά στα κλωναράκια. Καλό θα είναι να “γυρίσουμε” την κάτω άκρη τους προς τα μέσα ώστε να μην προεξέχει.
  • Περνάμε τα σουβλάκια από καυτό τηγάνι χωρίς λάδι για να πάρουν χρώμα γύρω γύρω.
  • Τελειώνουμε το ψήσιμο τους στον φούρνο ψήνοντάς τα για 15-25 λεπτά ανάλογα πόσο τα είχαμε ψήσει στο τηγάνι (αν μας έχει περισσέψει σάλτσα μπορούμε να ρίξουμε από πάνω).
  • Σερβίρουμε με τον χυμό και το ξύσμα λάιμ.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment