fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #16_April21 | Χαλβάς Red Velvet με φιστίκι και τριαντάφυλλο

#Cooking Class #16_April21 | Χαλβάς Red Velvet με φιστίκι και τριαντάφυλλο

by Business Mum

#Cooking Class 16_April_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα
  • 390 γρ. νερό, 140 γρ + 250 γρ χωρισμένα
  • 160 γρ. κορν φλάουρ
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 2-3 κ.σ. ανθόνερο
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα + λίγα ακόμη, για το σερβίρισμα
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23 εκ.
  • Βάζουμε τα 140 γρ. νερό σε ένα μπολ και διαλύουμε σε αυτό το κορν φλάουρ ανακατεύοντας.
  • Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο νερό, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Τότε, προσθέτουμε το μείγμα νερού-κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Το μείγμα θα μοιάζει λίγο με ξυλόκολλα.
  • Βάζουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ψηθεί το κορν φλάουρ και να αρχίσει το μείγμα μας να αποκτά μια διάφανη και βελούδινη υφή.
  • Τέλος, ρίχνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο, τα φιστίκια και το κάρδαμο. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε την 3η κουταλιά ροδόνερο.
  • Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί.
  • Σκορπάμε από πάνω λίγα ακόμα φιστίκια, ελαφρά σπασμένα, και τα πιέζουμε ώστε να κολλήσουν στην επιφάνεια.
  • Αφήνουμε το γλυκό να πάρει θερμοκρασία δωματίου 8 ώρες ή μία νύχτα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

Related Posts

Leave a Comment