fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #16_January21 | Κοτόπιτα σε ρολό

#Cooking Class #16_January21 | Κοτόπιτα σε ρολό

by Business Mum

#Cooking Class 15_January_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

Για τη γέμιση

  • 6 μπούτια κοτόπουλου
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 250 γρ. ένταμ, τριμμένο
  • 50 γρ. κέτσαπ
  • 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

Για τη σύνθεση

  • 8 φύλλα κρούστας για πίτες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου μαζί με τα καρότα για περίπου 30-40 λεπτά.
  • Σουρώνουμε το κοτόπουλο, τα καρότα, και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Ψιλοκόβουμε τα καρότα, αφαιρούμε την πέτσα από τα μπούτια του κοτόπουλου, και τα ξεψαχνίζουμε. 
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το μπέικον, και κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια. 
  • Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το μπέικον, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα καρότα, αλάτι, πιπέρι, το κρασί, και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του κρασιού.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα για 2-3 λεπτά. 
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, την κέτσαπ και τα αβγά.
  • Ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα μέχρι να λιώσει το τυρί. 
  • Αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει, για περίπου 20 λεπτά.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας τα τέσσερα από τα οκτώ φύλλα κρούστας, τοποθετώντας τη μακριά πλευρά προς το μέρος μας. 
  • Λαδώνουμε τα φύλλα με ένα πινέλο και βάζουμε το ένα πάνω από το άλλο.
  • Μόλις τοποθετήσουμε και το τέταρτο φύλλο, απλώνουμε τη μισή γέμιση κατά μήκος αφήνοντας 2 εκ. κενό από τις άκρες των φύλλων. 
  • Διπλώνουμε προς τα μέσα τις μικρές πλευρές και αρχίζουμε να ρολάρουμε. 
  • Μεταφέρουμε το ρολό σε ένα ταψί.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση. 
  • Τοποθετούμε προσεκτικά και το δεύτερο ρολό στο ταψί.
  • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα ρολά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για λίγο τα ρολά να κρυώσουν.
  • Σερβίρουμε. 

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

Related Posts

Leave a Comment