Home FAMILY & HOME #Cooking Class #16_October_20 |Ομελέτα φούρνου με ασπράδια

#Cooking Class #16_October_20 |Ομελέτα φούρνου με ασπράδια

by Business Mum

#Cooking Class #16_October_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 κ.σ. βρόμη
  • 200 γρ. μανιτάρια champignon
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. γαλοπούλα, καπνιστή σε φέτες
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι
  • 200 γρ. νιβατό
  • 12 ασπράδια
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σχοινόπρασο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C  στον αέρα.
  • Με 2 κ.σ. ελαιόλαδο λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ.
  • Με ένα απορροφητικό χαρτί απλώνουμε το ελαιόλαδο στο πυρίμαχο ταψί και αφαιρούμε το περιττό ελαιόλαδο.  
  • Ρίχνουμε 3 κ.σ. βρόμη στο πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια του πυρίμαχου.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  • Παράλληλα ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα μανιτάρια.
  • Σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε το σπανάκι.
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
  • Στη συνέχεια, κόβουμε τη γαλοπούλα και το τυρί σε κυβάκια 2 εκατοστών και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά για 2-4 λεπτά και βγάζουμε από τη φωτιά το τηγάνι.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε τα υλικά στο πυρίμαχο και απλώνουμε με την ξύλινη κουτάλα ομοιόμορφα.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια, το μπέικιν, την υπόλοιπη βρόμη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί το μπέικιν και περιχύνουμε απαλά το μείγμα στο πυρίμαχο.
  • Κουνάμε ελαφρά το πυρίμαχο μέχρι να απλωθεί το μείγμα παντού και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με σχοινόπρασο.

Related Posts

Leave a Comment