fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #17_February21 | Πουρές κουνουπιδιού

#Cooking Class #17_February21 | Πουρές κουνουπιδιού

by Business Mum

#Cooking Class 17_February_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 800 γρ. κουνουπίδι
  • 600 γρ. γάλα, 3,5%
  • 600 γρ. νερό
  • 1 λοβό βανίλιας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σ. μέλι
  • θυμάρι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κουνουπίδι στη μέση και ρίχνουμε όλα τα μπουκετάκια του μέσα σε μια κατσαρόλα. Το σκληρό μέρος από το κουνουπίδι το πετάμε.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, το νερό, τη βανίλια, αλάτι και κλείνουμε με μια μεμβράνη για να παρακολουθούμε το βράσιμο. Όταν η μεμβράνη φουσκώσει, το μείγμα βράζει.
  • Βράζουμε για 20 λεπτά.
  • Μετά από 20 λεπτά αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη και σουρώνουμε το κουνουπίδι όσο είναι ακόμα ζεστό.
  • Αφαιρούμε τον λοβό βανίλιας και ρίχνουμε το κουνουπίδι στο μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους, αλάτι, πιπέρι και το μέλι.
  • Χτυπάμε τα υλικά όσο είναι ακόμα ζεστό το κουνουπίδι.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι.

 

Related Posts

Leave a Comment