fbpx
Home HOMEFOOD #Cooking Class 17_November_21 | Vegan hot dogs με μανιτάρια και φακές

#Cooking Class 17_November_21 | Vegan hot dogs με μανιτάρια και φακές

by Business Mum

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για τη μαγειρική και τη διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 300 γρ. μανιτάρια champignon
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. φακές, βρασμένες
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 50 γρ. κέτσαπ
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 αβγό, μεσαίο

Για τη σύνθεση

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 12 ψωμάκια για hot dog
  • 300 γρ. σαλάτα coleslaw
  • 50 γρ. κέτσαπ

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 15-20 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος και να χάσουν την υγρασία τους. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  • Βάζουμε τα λαχανικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και προσθέτουμε τις φακές, τη φρυγανιά, την κέτσαπ, την πάπρικα, το μπούκοβο, τη ρίγανη, αλάτι και χτυπάμε καλά να πολτοποιηθούν.
  • Βάζουμε το αβγό και χτυπάμε καλά.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε κομμάτια 80 εκ. και τυλίγουμε σε μεμβράνη για να δώσουμε το σχήμα του λουκάνικου.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά για να βράσει.
  • Βάζουμε τα λουκάνικα με τη μεμβράνη και βράζουμε για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά, βγάζουμε τη μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά να κάψει και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τα λουκάνικα και σοτάρουμε να πάρουν χρώμα.
  • Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και μοιράζουμε την colaslaw, τα λουκάνικα, την κέτσαπ και σερβίρουμε.
close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts

Leave a Comment